Moment del xoc del vaixell de Salvament Marítim contra el iot a Tarragona

Vídeo espectacular: El moment en què Salvament Marítim ha xocat contra un iot a TGN

Els fets han succeït a les instal·lacions de la Marina Port Tarraco

El Port de Tarragona ha estat escenari d'un greu incident on s'han vist involucrades dues embarcacions. Els protagonistes són el vaixell 'Punta Mayor' de Salvament Marítim i el iot 'Eleonora E', amb un pitjor final per aquest últim.

A la zona de la Marina Port Tarraco, al voltant de les vuit del matí, l'embarcació de Salvament Marítim ha començat unes maniobres de sortida d'aquesta zona del port tarragoní. 

Mentre ho estava fent, segons ha informat el Port de Tarragona, el vaixell estava fent les accions quan els motors principals han quedat bloquejats. Un fet que ha succeït mentre la màquina tenia posada la marxa enrere. 

▶️ Un vaixell de Salvament Marítim xoca i enfonsa un iot al Port de Tarragona

En una actuació a la desesperada per evitar possibles desperfectes, el 'Punta Mayor' ha parat els motors principals i ha fondejat amb les dues àncores. La maniobra de l'embarcació de Salvament Marítim no ha sigut suficient per vèncer la inèrcia que portava durant les maniobres de sortida. 

Com que no ho han pogut aconseguir, el vaixell ha impactat contra el centre del casc del iot 'Eleonora E' creant una gran via d'aigua. En conseqüència d'aquest forat, ha acabat enfonsat a l'interior de la zona Marina Port Tarraco.

Les actuacions al Port

Per aquest incident a les instal·lacions del Port de Tarragona, s'ha activat el Pla Interior Marítim (PIM) en nivell 1. Una actuació que ha comptat amb el desplegament dels equips de la Policia del Port de Tarragona, Sasemar, Bombers de la Generalitat, Parc Químic, Boters i Amarradors, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil per restablir la situació.

En aquest sentit, s'ha procedit a la col·locació de barreres de contenció per prevenir possibles fuites de carburant de l'interior del vaixell. Una actuació que s'ha fet als voltants de tres quarts de deu del matí i, de moment, no s'han detectat.

Els Bombers, amb els especialistes en rescat subaquàtic, han fet contenció del combustible del iot i han revisat el casc enfonsat per si hi hagués algú a l'interior de l'embarcació.

En els pròxims dies una empresa especialitzada en el reflotament traurà l'embarcació del fons del port. El cost de les tasques serà assumit per Salvament Marítim.

El forat que ha provocat l'enfonsament del iot Eleonora E a Tarragona
El forat que ha provocat l'enfonsament del iot Eleonora E a Tarragona | Jordi Sanvisens