Imatge d'un camió de Bombers al carrer Francesc Bastos de Tarragona amb els contenidors cremant

Vandalisme a Tarragona: vuit incendis en contenidors en un mateix dia

Els fets van tenir lloc dissabte, entre les dotze del migdia i dos quarts de dotze de la nit

Fins a vuit illes de contenidors de la brossa van cremar aquest dissabte a la ciutat de Tarragona. Set d'ells van tenir lloc al centre de la ciutat i la Part Baixa, mentre que el darrer incendi es va produir al barri de Bonavista. Segons ha informat aquest dilluns el 'Diari de Tarragona', les flames només van afectar els recipients i les escombraries, sense afectar vehicles estacionats ni altres elements.

El fet que set dels vuit incendis tinguessin lloc en espais molt pròxims fa sospitar les autoritats municipals de la capital tarragonina que hagin estat provocats per la mateixa persona o grup de persones. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha obert una investigació per un identificar els autors, que en cas de ser enxampats podrien afrontar un delicte de danys.

El primer contenidor que es va cremar aquest dissabte estava ubicat al carrer Soler i l'avís va arribar a les 12.05 hores. Una hora després, a les 13.13 hores, es va rebre l'avís d'un incendi al carrer Pin i Soler. A la tarda, entre les 17 i les 20.30 hores, es van cremar contenidors als carrers Baró de les Quatre Torres, Pin i Soler, Francesc Bastos, Doctor Zamenhoff i Rebolledo. 

El darrer contenidor cremat es va registrar al voltant de les 22.30 hores al carrer Vint-i-u del barri de Bonavista. En aquest sentit, els investigadors creuen que aquest últim no estaria vinculat, en principi, a la resta d'incendis, tot i que no descarten cap escenari.

La consellera Guzmán assegura que estan treballant en un dispositiu especial

Sobre aquest episodi de crema de contenidors, la consellera de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Tarragona, Cristina Guzmán, ha lamentat al citat mitjà que «hi hagi gent que es dediqui a cremar contenidors». En aquest sentit, ha afegit que aquests actes incívics «generen un cost que hem de pagar entre tots».

Així mateix, Guzmán ha explicat que des del consistori tarragoní s'està treballant «en un dispositiu especial per a acabar amb aquesta mena de vandalisme». 

Per la seva banda, el regidor de Neteja, Jordi Fortuny, ha recordat al 'Diari de Tarragona' que cada contenidor cremat té un cost d'entre 2.500 i 3.000 euros.