Rec Tarragona

El Festival REC celebrarà la 20a edició del 2 al 8 de desembre a Tarragona

Setmanes abans s'emetran en línia algunes de les pel·lícules més emblemàtiques de la història del festival

El Festival REC celebrarà els 20 anys amb una edició especial del 2 al 8 de desembre a Tarragona adaptada a la situació de la pandèmia de la Covid-19. La programació inclou la projecció de pel·lícules en format presencial al Teatre Tarragona i en d'altres espais de la ciutat, i la projecció en línia —unes setmanes abans— d'algunes de les pel·lícules més emblemàtiques de les dues dècades de festival. D'aquesta manera, la cita amb el cinema internacional es manté en les mateixes dates dels darrers anys i se celebrarà en ubicacions que permetran mantenir les distàncies de seguretat i garantir els aforaments permesos, segons informa l'organització.

En aquest sentit, el festival es reafirma amb la recent declaració institucional de la Generalitat de Catalunya del 22 de setembre, que declara la cultura com a «bé essencial per al desenvolupament integral de la personalitat individual i col·lectiva, que, sense perjudici d’altres drets, cal preservar i fomentar».

«Cal, més que mai, donar suport a la cultura. El cinema, la ficció, el documental i la indústria audiovisual han estat sectors claus durant el confinament que vam viure fa mesos i s’ha demostrat són sectors estratègics de la nostra societat. Ara és el moment d'impulsar actes que serveixin per a fer un homenatge a aquesta tasca i a retornar els bons moments que ens aporta la indústria», manifesta el director i responsable últim de programació del Festival REC, Xavier Garcia Puerto.

Una fórmula que hibrida actes presencials i una prèvia de cinema on-line

Conscients del canvi de paradigma que imposa l'actual situació sanitària i de la irrupció del consum en línia de manera generalitzada, el Festival REC aposta per programar enguany una edició hibrida en la qual, setmanes abans de l'edició presencial habitual cada any, es podran veure per 'streaming' i en plataformes especialitzades algunes de les pel·lícules més emblemàtiques dels darrers anys.

Així, la programació en línia i presencial del festival oferiran pel·lícules totalment diferents i que mostraran un calidoscopi cultural complet de l'evolució del festival. A més, la programació prèvia permetrà gaudir del festival setmanes abans dels actes presencials. «Creiem que cal fer un homenatge a les propostes culturals que hem fet i donar llum a aquelles pel·lícules que hem passat en el festival però que, per una raó o una altra, no s'han pogut veure en les sales de cinema», exposa Puerto.

L'alcalde de Tarragona i conseller de Cultura, Pau Ricomà, s'ha mostrat molt satisfet amb «la celebració del vintè aniversari en aquest any tan especial», que «compta amb el suport de l'Ajuntament refermant el nostre compromís amb la cultura segura» i que, sens dubte «aportarà una dosi de records i de vivències que hem compartit molts dels assistents any rere any al festival».

D'aquesta manera, el Festival REC 2020 torna amb seguretat i amb consciència, en una edició que, entre la prèvia en línia i els dies de festival presencial, farà un homenatge a la pròpia trajectòria, a la força del cinema i a la seguretat individual i social.