La conselleria Paula Varas, acompanyada de dos tècnics, durant la roda de premsa d'aquest dijous

El 22% de la població de Tarragona és d'origen estranger

Això suposa unes 31.200 persones i la consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas, creu que «hem de treballar totes les polítiques públiques en consens a aquesta realitat»

El 22% de la població de Tarragona —unes 31.200 persones— és d'origen estranger, segons una anàlisi que ha fet l'Ajuntament de Tarragona. Així ho ha anunciat aquest dijous la consellera de Nova Ciutadania, Paula Varas, en una roda de premsa en què també ha explicat que més de la meitat de les 7.000 persones que es van empadronar durant el 2021 a la ciutat va ser població migrant.

Pel que fa a la població d'origen estranger, la comunitat més gran a la ciutat és la marroquina, seguida de la colombiana, que ha superat la xinesa, que ara ocupa el tercer lloc. En aquest sentit, la consellera Varas ha assegurat que «un 22% de la població tarragonina és d'origen estranger, per això hem de treballar totes les polítiques públiques en consens a aquesta realitat».

Segons l'anàlisi del consistori tarragoní, que s'ha fet amb l'objectiu de dissenyar unes polítiques d’acollida i cohesió més adients a la realitat, els barris que tenen més població d'origen estranger són Torreforta, Sant Salvador i la Part Alta, amb un 30%. Per la seva banda, a Llevant, el percentatge cau fins a l'11% i amb una tipologia diferent, ja que majoritàriament són persones procedents de països europeus.

Prop de tres anys de treball de la conselleria de Nova Ciutadania

Paula Varas ha fet balanç dels gairebé tres anys de la Conselleria de Nova Ciutadania, explicant que s'ha treballat en tres eixos principals: l’acollida, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, i el reconeixement de la interculturalitat i diversitat en la nostra societat. Varas ha assenyalat que «aquests eixos ens els vam marcar amb l’objectiu que Tarragona esdevingui una societat diversa i garanteixi els mateixos drets i oportunitats per a tothom».

Així mateix, ha afegit que «des del primer dia hem vetllat des del primer dia perquè l’Ajuntament de Tarragona i els seus organismes autònoms incorporin la interculturalitat i el reconeixement de la diversitat com a model de gestió».

Finalment, la consellera de Nova Ciutadania ha conclòs afirmant que «les polítiques públiques han de treballar en consens amb la realitat ciutadana», posant com a exemple aquest 22% de població estrangera que hi ha actualment a la ciutat. 

Presentació de les dades a la ciutadania

Aquestes dades que la consellera Paula Varas ha presentat als mitjans de comunicació, es presentaran a tota la ciutadania en un acte obert i d'accés lliure aquest mateix divendres, a les 19 hores, a la Casa Canals. En aquest acte, hi participaran entitats i col·lectius de la ciutat que oferiran gastronomia, música i dansa d’arreu del món.

Així, restaurants romanesos, italians, paraguaians, colombians, marroquins i peruans oferiran als assistents una degustació de la seva cuina tradicional. La cita també comptarà amb actuacions musicals a càrrec de grups de Bulgària, Polònia, Països Baixos, així com música africana i llatinoamericana.