Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'un acte del festival Tarraco Viva de l'any passat

La 23a edició de Tarraco Viva recupera les dates primaverals amb Juli Cèsar com a protagonista

Del 22 al 30 de maig arriba una nova edició del Festival amb 220 actes presencials i en línia

La 23a edició del Festival Tarraco Viva, el certamen de divulgació històrica de Tarragona, recupera les dates primaverals  mantenint una part de les activitats en  línia, però reprenent els espais a l'aire lliure i tancats amb aforament controlat, sempre seguint totes les mesures de seguretat.

La mostra d'enguany — la segona en sis mesos, després de l'ajornament l'octubre de 2020 — se celebrarà del 22 al 30 de maig. Com és habitual, el certamen vol donar a conèixer el passat per comprendre el present, i en aquesta XXIII edició la temàtica se centrarà en la mort de Juli Cèsar i la fi de la República romana.

La mort de Juli Cèsar, protagonista de Tarraco Viva 2021

La mort de Juli Cèsar  i la fi de la República romana van deixar una gran empremta en àmbits com la historiografia, la jurisprudència, la filosofia política, però també en l'art, la literatura, el teatre i posteriorment les arts cinematogràfiques.

Per aquest motiu, la temàtica d'enguany del Tarraco Viva seran els idus de març i l'històric magnicidi  de Juli Cèsar i les causes que el van motivar.

La 23a edició del Festival Tarraco Viva comptarà amb un programa que inclou 220 activitats — presencials i en línia — com ara recreacions històriques, monòlegs, visites comentades, xerrades, tallers, conferències, converses, lectures dramatitzades, visites guiades, entre d'altres.

Enguany, es destaquen dos nous espais que formaran part del certamen; les escales recentment recuperades de l'Antiga Audiència i la graderia del circ romà de la plaça dels Sedassos.

Imatges d’edicions anteriors del Festival Tarraco Viva

Una aposta per la participació ciutadana

Tot i que el centre neuràlgic del certamen es troba a Tarragona, té la voluntat de ser un festival d'àmbit territorial. Per aquest motiu, s'inclouen activitats en municipis propers que tenen  restes romanes o antigues, com són Altafulla, Cambrils o Vila-Rodona, entre d'altres.

El Festival fa una aposta a la participació ciutadana, ja que segueixen formant part més de deu grups de recreació històrica, divulgadors de patrimoni, empreses de guiatge, museus i entitats de gestió del Patrimoni Històric; així com de museus i institucions de la ciutat, com és el cas de la Diputació de Tarragona, amb una important implicació.

Aforaments controlats i totes les mesures sanitàries

Pla obert d'un dels personatges romans i del públic que han participat en una de les activitats organitzades per Tarraco Viva que s'ha fet a l'amfiteatre romà de Tarragona.
Tots els actes necessitaran reserva prèvia | ACN

Per tal de respectar totes les mesures de seguretat i per realitzar el certamen amb totes les garanties, l'organització proposa una capacitat màxima de 10.000 persones  al llarg del festival, i el gran escenari estrella serà el Teatre Auditori  del Camp de Mart, amb un aforament reduït en cada activitat per un màxim de 300 persones.

Amb l'objectiu d'evitar els seients buits, l'organització del Tarraco Viva  proposta una edició en la qual tots els actes necessitaran  reserva prèvia  i alguns d'ells requeriran un pagament simbòlic de 3 euros per tal de garantir l'aforament en cadascun dels actes.

Tots els detalls dels actes del festival, a més de l'accés a la compra d'entrades i reserva d'invitacions, es troben al web del Tarraco Viva.