3a Joventut x la República

La 3a Joventut x la República de Tarragona commemora l'1 d'octubre recordant la figura de Lluís Maria Xirinacs

L'entitat tarragonina ha reunit més d'un centenar de persones al Balcó del Mediterrani per reivindicar la llibertat dels «presos polítics»

La 3a Joventut x la República de Tarragona s'ha reunit com cada dimarts al Balcó del Mediterrani per demanar «Llibertat presos polítics!», en un acte que ha comptat amb l'assistència de més d'un centenar de persones. El calendari ha volgut que aquest dimarts se celebri el segon aniversari del Referèndum de l'1 d'octubre i l'entitat ha commemorat la data, recordant la figura de Lluís Maria Xirinacs.

 

L'hora de la convocatòria era dos quarts d'onze del matí, però des d'estona abans els activistes de la 3a Joventut x la República escalfaven motors al Balcó del Mediterrani, fent sonar algunes cançons com el 'Bon dia', dels Pets o el 'Què volen aquesta gent??, de Maria del Mar Bonet, entre altres.

 

 

Uns minuts per sobre de l'hora prevista, quan el color groc ja predominava a tocar del monument a Roger de Llúria, va donar inici l'acte, que va començar amb «el comptador de la vergonya», en què s'han recordat els dies que els polítics catalans porten empresonats i s'ha cridat «Llibertat presos polítics!».

 

3a Joventut x la República
El CDR Camp de Tarragona ha donat suport a l'acte de 3a Joventut x la República. | Tarragona Digital

 

La matinal ha continuat amb una xerrada sobre el polític i escriptor Lluís Maria Xirinacs, que ha anat a càrrec de Concepció Benet, professora de Llengua i Literatua Catalana de l'Institut Martí i Franqués. El cant de 'L'estaca', de Lluís Llach, ha donat pas al record de l'1 d'octubre, «una jornada en què més de dos milions de persones vam fer història», segons ha explicat el portaveu de l'entitat. 

 

La 3a Joventut x la República, que aquest dimarts ha comptat amb el suport del CDR Camp de Tarragona, ha tancat la matinal de commemoració de l'1 d'octubre al Balcó del Mediterrani amb la tradicional volta que fan pel primer tram de la Rambla Nova, recordant els pròxims actes de reivindicació i cantant 'Els segadors'.