Imatge de la visita de Pau Ricomà al Teatre Tarragona

Acaben les obres d'emergència al Teatre Tarragona

El Teatre reprèn la seva activitat en ple rendiment amb una millora acústica del recinte

El Teatre Tarragona torna a obrir les portes després de donar per finalitzades les obres d'emergència que van obligar a tancar-lo el passat 6 de juny. Els treballs fets durant aquests dos mesos  i escaig, menys temps del previst inicialment, han consistit en la substitució de la totalitat del cel ras del vestíbul principal d’accés a la planta baixa, la zona central i la zona d’accés.

Tot plegat ha permès millorar l'acústica de l'espai. Però a més, també s'han fet altres modificacions, com la reforma d'una subestructura de sustentació que s'ha hagut de fer per obligació per complir la normativa actual. A banda, s'ha realitzat el manteniment dels sectors d’incendi al teatre. En aquest sentit, el nou fals sostre col·locat, a més del seu comportament acústic, compleix i millora la seguretat en cas d’incendi, tal com també requereix la normativa. 

Pau Ricomà destaca que s'ha complert l'objectiu de les obres

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha visitat aquest dimecres el teatre, i ha recordat que «el principal objectiu d’aquesta intervenció era [aconseguir] la solidesa i la seguretat del nou fals sostre i, per tant, aconseguir el risc zero per als seus usuaris». La substitució del fals sostre, en aquest sentit, suposa, segons Ricomà, «que el sistema de suspensió sigui molt més fort, molt més segur però en conseqüència, també més rígid que el que hi havia instal·lat».

Tot plegat podria haver provocat afectacions en la sonoritat que el vestíbul transmet cap a l'interior de la sala. Si més no, per tal que això no passés, durant la intervenció s'ha realitzat un estudi acústic per garantir que la reparació no comportés una pèrdua de qualitat acústica a l'equipament. De fet, segons Ricomà la substitució dels materials ha comportat, en principi, una millora de la qualitat acústica a l'espai. 

El Teatre reprèn la seva activitat en ple rendiment 

Acabades les obres, a partir d'aquest mateix dimecres, el Teatre Tarragona torna a obrir les portes per recuperar tota la seva activitat cultural. Aquest mateix vespre, el teatre acollirà la inauguració del Festival Internacional de Teatre de Tarragona  (FITT) que, de l'1 al 4 de setembre, celebra la seva desena edició. A partir de l'11 de setembre, el vestíbul del Teatre es convertirà en el tradicional estand de les festes de Santa Tecla. Les taquilles del Teatre també recuperaran la seva activitat habitual a partir del dimecres dia 8 de setembre.