Pla obert de l'actuació sobre l'arena de l'Amfiteatre de Tarragona

Acceleren els treballs de manteniment a l'Amfiteatre de Tarragona per reobrir l'arena a l'estiu

L'actuació comença per arreglar el sistema de drenatge d'aigües | El conseller Pinedo ja pensa en les «properes fases de recuperació» del monument

La conselleria de Patrimoni  de l'Ajuntament de Tarragona  està decidida a accelerar els treballs necessaris per poder reobrir l'arena de l'Amfiteatre romà de cara a l'estiu, després de més de quinze mesos tancada per raons de seguretat i per un risc real d'esfondrament. Aquesta setmana s'han iniciat els treballs per arranjar i recuperar el sistema de drenatge  d'aigües superficials, dfins ara inutilitzat i obstruït «per la falta de manteniment d'aquest espai durant molts anys», segons ha retret el conseller, i per l'acumulació d'àrids arrossegats per diverses tempestes greus.

Hermán Pinedo ha destacat que l'actuació, que deixarà el pas interior de l'arena de l'Amfiteatre no només més accessible  sinó també més segur, «és un pas més per poder obrir l'arena als visitants» i «ens permetrà actuar en properes fases de recuperació  del monument» a mitjà termini. Les tasques es consideren «preventives i de molta importància» i tindran una durada aproximada d'un mes. El pressupost  és lleugerament inferior als 13.000 euros.

Després d'arranjar aquest sistema de drenatge d'aigües que posava en risc l'estructura del monument, des de Patrimoni han avançat que els següents treballs seran arranjar el paviment sota la  Porta Triumphalis de l'Amfiteatre i arranjar part de la graderia excavada a la roca, per tal de seguir avançant en la posada a punt del recinte en els pròxims mesos. Les previsions  de l'Ajuntament són tirar endavant aquestes dues actuacions «abans de l'estiu».