Imatge de la roda de premsa de presentació dels actes del 25N a Tarragona

25N: Una vintena d'actes a TGN per exigir l'eliminació de la violència vers les dones

La reivindicació a la capital tarragonina començarà el 23 de novembre i s'allargarà fins a finals del mes de desembre

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dimarts el programa d’actes del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el pròxim 25 de novembre. Els actes, que ha presentat la consellera de Feminismes, Cinta Pastó, començaran el dimarts 23 de novembre i s'allargaran fins a finals de desembre, amb més d'una vintena d'activitats, que inclouen jornades, conferències, tallers o projeccions de cinema.

En aquest sentit, Pastó ha reivindicat que «l’educació, la conscienciació i el compromís social contra la xacra de les violències masclistes són més necessaris que mai». La consellera ha afegit que «cal actuar de manera estructural i preventiva i comptar amb la ciutadania: està en mans de totes les persones que formem part d'aquesta societat la dignitat d’extingir el patriarcat i la seva ideologia masclista».

Finalment, Cinta Pastó ha manifestat que «no podem oblidar que cal activar i connectar el sentiment de responsabilitat en els homes: perquè de manera individual i col·lectiva assenyalin les conductes i actituds masclistes pròpies i dels seus iguals, i se n’allunyin».

La reivindicació del 25N comença amb les jornades 'Tarragona feminista: en construcció'

Els actes del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència vers les Dones a Tarragona arrencaran el 23 de novembre amb les jornades 'Tarragona feminista: en construcció, organitzades per l’Ajuntament de Tarragona i la consultora GENERA INNOVACIÓ. L'activitat, que s'allargarà durant dos dies, se celebrarà al Palau Firal i de Congressos.

El mateix 23 de novembre, s'inaugurarà la mostra 'Ho expliquem nosaltres perquè elles no poden' al Mercat Central. Aquesta exposició rendirà homenatge a les dones i la canalla víctimes de la violència masclista a Espanya durant el 2021. L'endemà, 24 de novembre, es projectarà el documental 'La meva pell', de Judit Aranda i Carlos Collazos, a l’Espai Jove Kesse.

El dia 25 de novembre concentrarà fins a nou actes, amb la lectura del manifest institucional, que tindrà lloc a les 13 hores a la plaça de la Font, com a acte destacat. Així mateix, la façana del Palau Municipal i del Mercat Central de Tarragona s'il·luminaran a partir de les 18 hores.

Després del 25N, es completarà el programa d'actes amb una jornada, una representació teatral i un taller d'autodefensa.