Cap de setmana cultural al Port de Tarragona i a Vila-seca

Activitats culturals programades per aquest cap de setmana al Serrallo, al Port de Tarragona i a Vila-Seca

 

Durant el proper cap de setmana es podran visitar diverses activitats i exposicions repartides pel Serrallo, pel Port de Tarragona i fins i tot a Vila-seca. Entre totes les activitats podem trobar l'espectacle 'Cançôns', un concert líric, una mostra fotogràfica i, fins i tot, la història del Port de Tarragona o la dels Castellers.

 

Els actes s'inicien aquest dijous 

Per començar amb una sèrie d’activitats culturals, tenim l’actuació de Nevoa oferint el seu espectacle «Cançôns» al Teatret del Serrallo,  avui 26 de juliol  a les 21.00 hores, dins de les Nits Mediterrànies. Aquesta actuació és d’entrada gratuïta, però cal reservar-la prèviament a la pàgina web participo.cat. Avui també, el concert líric amb l’actuació de la soprano Sabina Puértolas, el baríton Àngel Òdena i el pianista Marco Evangelisti  tindrà lloc a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, a les 20.30 hores, dins del Daurada Música Festival integrat en el marc dels Jocs Mediterranis. Cal comprar l’entrada anticipadament i es pot adquirir a la pàgina web tarracoticket.cat.

 

Pel que fa al divendres 27 de juliol,  a les 22.00 hores, tindrà lloc l’activitat en castellà «Vivint el Port, maridatge d’històries portuàries amb vins de Cellers Singulars» al Museu del Port. Aquest és un apropament a la història del Port de Tarragona des d’una perspectiva sensorial gràcies a diferents tipus de vins de la nostra terra. És una activitat gratuïta, però hi ha límit de places, així doncs cal reservar prèviament la vostra entrada trucant al 977 259 434 o per correu electrònic a museuport@porttarragona.cat

 

Aquest és l’últim cap de setmana del mes de juliol i com cada divendres i dissabte, té lloc el Summer Jazz Festival. Pel divendres 27 de juliol, a les22.30 hores, hi ha programada l’actuació del grup «Nosotros también Jazz trio», a la pèrgola del Serrallo. L’entrada d’aquesta activitat és lliure.

 

Tinglado 1 del Moll de Costa a Tarragona
Tinglado 1 del Moll de Costa a Tarragona | Cedida

 

Dissabte 29 de juliol

Dissabte 29 de juliol, a les 22.30 hores, es farà la  tradicional cantada d’havaneres amb el grup de dones Anxovetes, d’entrada lliure, també a la pèrgola del SerralloAl Tinglado 1 del Moll de Costa  es pot veure encara l’exposició «Els castells a la ciutat de Tarragona» amb l’epígraf «Tradició, festa, esforç, sentiment» ens mostra Tarragona com a una Ciutat de Castells, què són, la seva història i les quatre colles castelleres de la ciutat: Colla Castellers Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla de Castellers Xiquets del Serrallo i Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau. L’horari de visita és de 10.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores, de dimarts a dissabtes, i els diumenges i festius d’11.00 a 14.00 hores.

 

L’exposició «Absències» es troba al Refugi 1 del Moll de Costa i és una mostra col·lectiva de Pepo Argilaguet, Mar Borrajo, Josep Daura, Eugeni Fabregat, Eduard Fortuny, Juan Carlos Lozano i Manuel Morales sota el comissariat de Juan Carlos Lozano. Aquesta exposició es pot visitar del 19 de juliol al 9 de setembre de 2018. L’horari per a les exposicions del Moll de Costa és de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores, i els diumenges i festius d’11.00 a 14.00 hores.

 

Finalment,  al museu del Port en el seu horari habitual, podem trobar la mostra fotogràfica «Compartint la mar amb... els Jocs del Mediterrani».