L'edifici del Teatret del Serrallo, a l'antic Pòsit de pescadors

Història i música al voltant del barri del Port a l'activitat 'Lectures de Mar'

L'Arxiu del Port ha organitzat aquesta activitat conjuntament amb la Biblioteca Pública de Tarragona

L'Arxiu del Port de Tarragona i la Biblioteca Pública de la ciutat han organitzat la segona edició de 'Lectures de Mar'. Una activitat que se celebrarà el pròxim divendres 3 de desembre a les 19.30 hores al Teatret del Serrallo. 

Aquesta activitat combinarà la lectura de textos i la interpretació musical. En aquesta ocasió, les lectures giraran al voltant de la història i la música del barri del Port de Tarragona. Els rapsodes interpretaran lectures extretes del llibre 'El naixement dels barris del Port' de Lluís Ballester i Coia Escoda, publicat l'any 2005.

El llibre escollit forma part de la col·lecció Saturnino Bellido. D'aquí se n'han triat nou fragments adaptats per a la lectura en veu alta. També s'afegiran altres lectures relacionades amb autors i autores locals com Artur Bladé Desumvila, Rovira i Virgili, Pin i Soler o Virgili Sanromà. 

Encarnació Laínez, Josep Maria Piñol i Antònia Sabater són els rapsodes encarregats d'interpretar els textos. La música anirà a càrrec del violoncel de David Blay. 

Les persones responsables de l’organització de ‘Lectures de Mar. Història i música al voltant del barri del Port’ conviden a participar en aquesta activitat artística després de la bona acceptació que va tenir la primera edició. Per assistir a l’activitat, gratuïta i amb aforament limitat, es pot enviar una sol·licitud a l’adreça arxiu@porttarragona.cat.

Molt bona acollida en la primera edició

El 2019 es va celebrar la primera edició de 'Lectures de Mar'. En aquella ocasió, el públic va poder escoltar en veu alta les lectures i música al voltant de la història sobre la Segona Guerra Mundial a Tarragona. Una estrena que va tenir una molt bona acollida per part del públic assistent.