Imatge de la Torre del Pretori, vista des de la plaça del Rei

Vuit recintes de Tarragona se sumen a l'activitat 'Misteri als museus'

L'esdeveniment, que se celebra entre el 30 de setembre i el 9 d'octubre, forma part de les Jornades Europees de Patrimoni 2022

Els museus de Tarragona participaran un any més en l'activitat 'Misteri als museus', que se celebra en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni 2022. Aquesta nova edició, organitzada per Auriga Serveis Culturals, compta amb la participació de Museu Nacional Arqueològic, el Museu d’Art Modern, el Museu d’Història, el Museu Bíblic, el Museu Diocesà, el Museu del Port, el Mèdol. Centre d’arts contemporànies i CaixaForum Tarragona.

L’activitat d’enguany, que se celebrarà del 30 de setembre al 9 d’octubre als diferents equipaments participants, es basa en aconseguir tancar un portal a una civilització extraterrestre que amenaça d'envair Tarragona. Aquest portal, descobert per un equip d’arqueòlegs el 1996, va ser trobat al fons d’un llac subterrani de la ciutat.

L'enigma es resoldrà 9 d'octubre, a les 12 hores, al Museu Bíblic Tarraconense. Els tres grups que hagin resolt el misteri més ràpidament seran recompensats amb un premi.  

Les inscripcions per a participar es poden fer en grups de sis persones al web d'Auriga Serveis Culturals. Participar-hi és gratuït i es recomana ser major de 12 anys. Tot i no poder visitar totes les institucions, es pot participar igualment, però sense optar al premi.