Imatge de la presentació de les activitats pel Dia Internacional dels Museus als espais tarragonins

Els museus de Tarragona programen diverses propostes culturals pel Dia Internacional dels Museus

Aquest dissabte, 15 de maig, els espais expositius ampliaran el seu horari i l'accés serà gratuït

Els museus i espais artístics de la ciutat de Tarragona celebraran el 15 i 18 de maig la Nit i el Dia Internacional dels Museus amb activitats per a tots els públics i accés gratuït als seus espais expositius. Els museus participants han presentat aquest dimecres al Museu d’Art Modern de la Diputació una programació conjunta que inclou les propostes i les exposicions de cada museu per aquests dos dies. A més, amb l’objectiu de fer més participativa la jornada de dissabte, ampliaran l’horari i romandran oberts fins a les 21.00h.

Les propostes culturals que oferiran a la ciutadania són molt diverses. Serà possible redescobrir el sostre de la Casa Castellarnau a càrrec del Museu d’Història de Tarragona; visitar el Museu Diocesà i el Bíblic Tarraconense; passejar pel Serrallo i fer un recorregut amb golondrina per l’interior del Port a càrrec del Museu del Port; conèixer les noves obres adquirides pel Museu d’Art Modern de Tarragona; participar d’una activitat interactiva en família a l’expsició del Museu Nacional Arqueològic al Tinglado 4 del Moll de Costa; copsar la problemàtica geopolítica de la Mediterrània a través d’una mostra del Centre d’Art Tarragona, o descobrir les obres del Museu del Prado que s’exposen a CaixaFòrum, entre moltes altres activitats. 

La programació completa amb totes les activitats i els horaris es pot consultar en aquest enllaç i pròximament també a les corresponents webs dels participants. Cal tenir en compte que per participar d’algunes de les activitats caldrà reservar prèviament.

El Dia Internacional dels Museus, organitzat cada 18 de maig pel Comitè Internacional dels Museus (ICO), sota el lema «El futur els museus: Recuperar i tornar a imaginar», enguany crida a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de (co)creació de valor, nous models de negoci per a les  institucions culturals i solucions innovadores per als reptes socials, econòmics i mediambientals del present.