Imatge de la presentació de la inversió prevista en el projecte Tarragona entre blau i verd a la platja de la Mora

Actuacions a la Mora i el Serrallo gràcies als fons europeus Next Generation

L'Ajuntament de Tarragona invertirà 3,5 MEUR en el pla de sostenibilitat turística en destinació, 'Tarragona entre blau i verd'

El pla de sostenibilitat turística en destinació, 'Tarragona entre blau i verd', ha obtingut 3,5 MEUR de finançament dels fons europeus Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació i Resiliència. Un milió d'euros es destinaran a construir una infraestructura per evitar desbordaments al canal de la Mora i regular els cabals que arriben a la platja en grans tempestes. Així mateix, 750.000 euros serviran per pacificar el trànsit dels carrers interiors del Serrallo.

El pla contempla fins a 15 accions que es desenvoluparan des d'enguany fins al 2025 que serviran per «diversificar l'oferta turística», ampliar els espais visitables i desestacionalitzar la demanda. Finalment també s'inclou la tercera fase del carril bici i la promoció internacional del romesco.

Renaturalització del canal de la Mora

El projecte de la Mora consisteix en un tanc antidesbordament de mil metres quadrats per evitar que, en episodis de pluges torrencials, el canal s'ompli de brutícia. Això permetrà renaturalitzar el canal i que estigui permanentment ple d'aigua. Està integrat dins de l'eix de la transició verda i sostenible del pla de sostenibilitat turística de Tarragona.

Aquest també contempla també la restauració ambiental i gestió turística del camí de ronda, incorporant visites guiades a l'oferta turística. També s'implantaran sistemes per reduir residus a l'àrea litoral i s'adaptaran per a ús ecoturístic la plana del Vinyet i la platja de Tamarit.

Els carrers Sant Pere i Gravina del Serrallo passaran a ser d'ús per a vianants

La millora de l'eficiència energètica és el segon eix. Al Serrallo, per pacificar el trànsit, els carrers Sant Pere i Gravina passaran a ser d'ús per a vianants, amb excepció dels vehicles que facin càrrega i descàrrega i els serveis d'emergència. En aquest eix també es contempla la tercera fase del carril bici del litoral i la millora de la il·luminació al front marítim.

El darrer eix de digitalització inclou accions per a la senyalització digital de l'Anella Verda i una sèrie de miradors digitals en 360 graus. També destaca el pla per internacionalitzar «el plat per excel·lència» de Tarragona, el romesco, fins i tot creant i comercialitzant el producte envasat.