Exterior de l'Ajuntament de Tarragona

El PSC de Tarragona insisteix amb els contractes de la CUP i els portarà a Antifrau

Els anticapitalistes neguen les acusacions i mantenen que és una «cortina de fum» per desviar l’atenció del cas INIPRO

El Grup Municipal Socialista de Tarragona ha anunciat aquest dilluns que enviarà al Comitè d’Ètica de l’Ajuntament de Tarragona, així com a l’Oficina Antifrau de Catalunya, les informacions sobre els suposats contractes menors que la CUP estaria adjudicant a tres cooperatives -El Far, Gamlab i Escamot - afins a la formació.

Segons els socialistes, d'ençà que el partit anticapitalista forma part del govern municipal, aquestes empreses haurien incrementat en un 1.200% la facturació. «Aquest cas és tan greu que dubtem que hi hagi cap altra empresa que hagi vist incrementada la seva facturació amb l’Ajuntament en un 1.200%», assegura la portaveu socialista, Sandra Ramos.

Per la seva banda, el Grup Municipal de la CUP insisteix en la falsedat d’aquestes acusacions i lamenta que es desprestigiï la tasca d’aquestes cooperatives. Els cupaires es mantenen ferms en la idea que aquestes declaracions són «una cortina de fum per desviar l’atenció ara que s’apropa el judici del cas INIPRO».  

Aquestes acusacions es van arribar a tractar durant la sessió plenària del passat divendres a l'Ajuntament de Tarragona, durant la qual la consellera de Cultura, Inés Solé, va rebatre les informacions que va fer el PSC i els va demanar que la pròxima vegada donin informació verídica i que no barregin conceptes per fer «menys el ridícul».

Per la seva banda, la portaveu cupaire Eva Miguel va destacar que «estem molt contentes que iniciatives d'economia social i solidària sorgeixen a la ciutat», alhora que ha destacat que «des de l'Ajuntament es tenen en compte aquests valors per tirar endavant projectes de tota mena».