Pla general de la manifestació de suport envers una acusada d'ultratge a la bandera a Tarragona

«Llibertat d'expressió»: l'acusada de cremar la bandera espanyola a TGN planta el jutge

Unes 50 persones, vinculades al CDR, s'han concentrat davant els jutjats per donar suport a l'encausada

L'acusada de cremar una bandera espanyola a Tarragona durant una manifestació l'1 d'octubre de 2020 no s'ha presentat davant el jutjat, on aquest dimarts estava citada a declarar com a investigada. Segons ha explicat l'acusada als mitjans en una compareixença davant de les portes de l'Audiència Provincial, se l'acusa un delicte d'ultratge a Espanya en una causa iniciada per la Policia Nacional.

En aquest sentit, l'encausada, membre del CDR Tarragona, ha assegurat en la seva intervenció davant els mitjans de comunicació que no reconeix la justícia espanyola ni el delicte pel qual se l'acusa. A les portes de l'Audiència de Tarragona, ha rebut el suport d'una cinquantena de persones, membres del col·lectiu i simpatitzants de la causa independentista.

El seu advocat, Carles Perdiguero, ha explicat que, d'acord amb la jurisprudència europea, l'acusació contra la seva clienta «no té cap sentit». Perdiguero ha enunciat que si la causa tira endavant en sol·licitaran l'arxivament.

Crema simbòlica de banderes preconstitucionals durant la concentració de suport

Els manifestants que s'han concentrat aquest matí davant l'Audiència de Tarragona han mostrat pancartes de suport a l'encausada i han cremat simbòlicament banderes preconstitucionals. L'acusada ha estat a les portes de les dependències policials, però no ha entrat, emparant-se en la llibertat d'expressió.

La d'aquest dimarts és la segona citació que s'ha emès contra ella, tot i que segons ha explicat ella mateixa, la primera que es va emetre va arribar fora de termini. Ara, després de la seva no compareixença davant el tribunal, el jutjat haurà d'examinar si cal ordenar la detenció de l'encausada o si emet una nova citació abans de decretar l'arrest.