Port de Tarragona

«Un Nadal de Somni» al Port de Tarragona: màgia, piromusical, tallers i espectacles

La zona portuària s'omplirà de les millors activitats per celebrar les festes de Nadal en família del 27 al 30 de desembre

Les festes de Nadal es viuran amb intensitat al Moll de Costa de Tarragona. Del 27 al 30 de desembre, l'ens ha preparat una gran oferta d'activitats perquè tota la família gaudeixi de Nadal amb música, màgia, espectacles i tallers diversos.

Sota el títol 'Un Nadal de Somni', el Tinglado 1 esdevindrà l'epicentre de moltes activitats. Durant els matins hi haurà tallers de tota mena, des de jocs artesanals de fusta amb tir d'anelles, jocs de taula o el 4 en ratlla; fins a un espai creatiu per gaudir en família aprenent a fer tatuatges o xapes, entre d'altres. També al Tinglado 1 hi haurà un taller de circ amb la Cia. Passabarret perquè els participants es converteixin en malabaristes o equilibristes, o fins i tot un espai per als més menuts de casa amb l'Espai Nadó.

Espectacles i tallers per gaudir en família

A més a més, cada dia a partir de les 12.00 hores, al Tinglado 1 hi haurà espectacle. El dimarts 27 de desembre serà la Cia. Genovesa Narratives Teatrals qui portarà l'espectacle 'Ulissa', una relectura moderna, femenina i transgressora del clàssic d'Homer, l'Odissea, a través de titelles i actors.

L'endemà, el dimecres 28 de desembre, serà Eva Dinsdungat qui presentarà l'adaptació del conte La Marieta de Hans Crhistian Andersen, mentre que el dijous 29 Ada Cusidó adaptarà el conte L'Arbre de sucre, de Joles Senell, on el públic passejarà per les quatre estacions de l'any veient com canvien i també com canvien ells mateixos. Finalment, el divendres 30 de desembre els més petits tindran una cita amb l'espectacle d'animació amb cançons, danses i jocs dansats 'Somriu', de Sant Rovira.

Als tallers també hi haurà pinta-cares nadalenc, màgia, circ i un espectacle de màgia amb el Mag Stigman el dimecres 28, així com l'espectacle de titelles 'Nil i la casa de xocolata' el dia 29 amb conegudes cançons per als més petits.

La màgia al carrer amb piromusical inclòs

No només es faran espectacles al Tinglado 1 del Moll de Costa. Els carrers de la zona portuària també s'ompliran de màgia cada tarda amb el 'Passeig dels Estels'. El dimarts 27 de desembre des del Moll de Costa es podrà veure fabricants de caramel i titelles gegants manipulades pels personatges d'una màgica fàbrica de llaminadures.

El divendres 30 de desembre els Cavallets de Mar ompliran de llum i color els visitants a partir de les 19.00 hores, i en acabar hi haurà un piromusical molt especial amb la música més nadalenca.

Les tardes, per la música

També al Tinglado 1, com a epicentre, les tardes s'ompliran d'activitat i, sobretot, de música. El dia 27 La Treca i la Verdesca presentaran 'Zum', un espectacle amb cançons i danses ideal per a la família. El divendres 30 serà el torn de la Billy Boom Band que posarà rock per a totes les edats. També hi haurà la mostra 'Expressa't' amb la seva quarta edició, a la placeta del Tinglado, portant corals i formacions musicals corals.

La placeta del tinglado també serà durant aquests dies un espai per gaudir de la gastronomia, ja que s'hi celebrarà el Nadal Gastronòmic, de 12.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 21.00 hores, amb vermuts, cerveses artesanals, vi calent, tasts de vins i molt més.

La Golondrina dels Reis d'Orient i el Magatzem Reial

I és que l'espai del Port de Tarragona serà el més nadalenc de tota la ciutat. Una altra de les activitats programades és els passejos amb la Golondrina dels Reis, una oportunitat única per descobrir l'embarcació que porta els Reis d'Orient fins a la ciutat de Tarragona el dia 5 de gener. Les entrades es poden reservar a partir del 19 de desembre, a les 12.00 hores, en aquesta pàgina web, i els passejos es duran a terme del 27 al 30 de desembre amb viatges a les 12.00 i a les 13.00 hores.

Finalment, el Port de Tarragona acull un any més el Magatzem Reial. Els més petits podran veure com treballen els patges per tenir-ho tot a punt per la nit més màgica de l'any. El magatzem estarà obert de les 10.00 a les 13.30 hores i de les 16.00 a les 20.00 hores els dies 27, 28 i 29 de desembre. El dia 30, el recinte només estarà obert en horari de matí. Cada hora es realitzaran 6 passis, de 60 persones cadascun.  

Cal reservar prèviament l'entrada a través d'aquest enllaç.