Pla general del partit d'handbol entre Espanya i Sèrbia al Palau d'Esports de Tarragona durant els Jocs Mediterranis 2018

L'Ajuntament i la Generalitat volen que el Palau d'Esports de TGN tingui ús esportiu a la tardor

Ho han explicat l'alcalde Pau Ricomà i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, que ha visitat la ciutat aquest divendres

El Palau d'Esports de Tarragona podria recuperar el seu ús esportiu a partir de la tardor d'enguany. Aquesta és, almenys, la voluntat que tenen la Generalitat i l'Ajuntament de Tarragona, segons han explicat aquest divendres l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que ha fet una visita institucional a la capital tarragonina.

En relació amb el Palau d'Esports, que actualment s'utilitza com a punt de vacunació massiu del Camp de Tarragona, Ricomà ha afirmat que «s'han superat tots els esculls jurídics i polítics», després de l'acord al qual es va arribar el passat mes de març. «Esperem que a la tardor tingui un ús esportiu i que aviat estigui a disposició dels ciutadans de Tarragona», ha dit.

Cal recordar que el Palau d'Esports de Tarragona, que va suposar una inversió de prop de 20 milions d'euros, va acollir la competició d'handbol dels Jocs Mediterranis de 2018. Posteriorment a aquesta cita, només s'ha utilitzat en un torneig de pretemporada de bàsquet de l'ACB, organitzat per l'Associació Deportiva Torreforta (ADT) el 2018, i com a punt de trobada de curses atlètiques.

Conveni entre l'Ajuntament de Tarragona i la Generalitat

L'Ajuntament de Tarragona i la Generalitat van informar el passat mes de març que havien trobat una fórmula jurídica per desencallar la cessió de l'equipament, que es trobava bloquejada des de la seva construcció. El conveni subscrit va permetre la «regularització juridicopatrimonial» del solar en el qual està construït —propietat del consistori— i de les obres de l'equipament —propietat de la Generalitat—.

Aquest conveni regular l'ús temporal i gratuït del Palau d'Esports de Tarragona per part de l'Ajuntament, fins a completar el procés definitiu que, segons van explicar el passat mes de març, s'allargarà un any.