L'Ajuntament de Tarragona retirarà la torre elèctrica del passeig Torroja

El consistori ja ha parlat amb Endesa i la línia se soterrarà en el primer trimestre d'enguany amb un pressupost d'uns 38.000 euros

La torre elèctrica ubicada al passeig Torroja de Tarragona des de fa més de dues dècades desapareixerà. Tots els vehicles que circulen per aquest punt  han d'envair el carril contrari per poder circular amb seguretat pel costat de la torre, instal·lada en un dels revolts que envolten el col·legi Sant Pau Apòstol. L'Ajuntament de Tarragona ja ha demanat pressupost a Endesa per tal de soterrar la línia elèctrica. «El primer trimestre d'aquest any desapareixerà la torre», assegurava a TarragonaDigital  el regidor d'Espais Públics, José Luis Martín

 

La torre elèctrica del passeig Torroja, un «obstacle» pels vehicles

La torre elèctrica del passeig Torroja, que pertany a una línia elèctrica que dona servei a 8.000 clients d'Endesa, desapareixerà aquest 2019. Es tracta d'un element ubicat en un dels revolts de la carretera que envolta el col·legi Sant Pau Apòstol. Centenars de vehicles circulen per aquest punt al llarg del dia, i tots han de fer una maniobra un pèl arriscada per poder circular amb seguretat  pel costat de la torre. 

Quan els cotxes arriben al revolt en qüestió, han d'envair el carril contrari per no col·lidir contra la torre. Això provoca que, quan un vehicle circula en sentit contrari per l'altre carril, la distància de seguretat entre ambdós sigui mínima. La situació s'agreuja quan són camions o autobusos els que han de passar per aquest espai. Tot i això, des d'Endesa són clars: «La torre és legal i està en perfecte estat». 

L'Ajuntament de Tarragona retirarà la torre elèctrica del passeig Torroja aquest 2019.
L'Ajuntament de Tarragona retirarà la torre elèctrica del passeig Torroja aquest 2019. | Àngel Ullate

L'Ajuntament de Tarragona soterrarà la línia elèctrica amb 38.000 euros

L'Ajuntament de Tarragona ja ha contactat amb Endesa, propietària de la línia elèctrica, amb l'objectiu de soterrar-la i eliminar, així, la torre del passeig Torroja. La companyia va enviar, el mes de novembre, un pressupost al consistori de 38.000 euros. «Tenim els diners i la voluntat d'engegar els tràmits de soterrament durant el primer trimestre d'aquest 2019», explicava a TarragonaDigital el regidor d'Espais Públics, José Luis Martín. 

Entre els mesos de gener i març, el consistori licitarà i adjudicarà els serveis d'obra per soterrar la línia elèctrica. Actualment, dona servei als veïns del passeig Torroja i pertany a una línia elèctrica general que abasteix a més de 8.000 persones. D'aquesta manera, els vehicles guanyaran seguretat i tindran més espai per circular, el que suposarà un canvi en la mobilitat a la ciutat.