L'Ajuntament de Tarragona es personarà com a acusació particular contra l'exgerent de l'EMT, Mario Cortés

Cortés té una causa oberta per un presumpte ús indegut de la targeta d'empresa

L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat una contundent mesura respecte a un dels casos de presumpta corrupció dels governs municipals socialistes. Segons un comunicat que ha facilitat l'actual equip de govern, l'empresa municipal de transports de Tarragona (EMT), l'empresa que gestiona el servei d'autobusos de la ciutat, es personarà com a acusació particular en el procés judicial contra l'exgerent de l'empresa, Mario Cortés.

Cortés té una causa oberta pel presumpte ús indegut de la targeta d'empresa durant la seva etapa al capdavant de l'entitat. L'actual president de l'EMT, el conseller republicà Jordi Fortuny, ha afirmat que «davant les evidències d'un presumpte delicte ens personarem com a damnificats, tot respectant el dret a la defensa a qui està implicat».

70.000 euros en tres anys

Mario Cortés va estar al capdavant de l'EMT durant vuit anys, sempre sota els mandats dels governs tarragonins del socialista Josep Fèlix Ballesteros. En el període comprés entre 2013 i 2016 va acumular despeses per valor de gairebé 70.000 euros, a càrrec de la targeta de l'empresa. Entre aquestes despeses es podien trobar factures de restaurant de més de 400 euros, compres en centres comercials o viatges de 1.500 euros a Tolosa.

Va ser el grup municipal de Ciutadans, amb l'actual portaveu dels taronges a la plaça de la Font, Rubén Viñuales, com a líder, qui va portar el cas a la Fiscalia per esbrinar si s'havia produït un delicte de malbaratament de diners públics. La presidenta de l'empresa municipal de transports d'aleshores era l'encara regidora socialista, Begoña Floria.

El cas de les targetes de Cortés no és l'únic afer judicial difícil que té Floria al seu horitzó després del seu pas per nombrosos càrrecs de responsabilitat a la ciutat de Tarragona. Deixant de banda el conegut cas Inipro, Floria també té pendent de resoldre una possible implicació en el cas 'Coaching'. El cas 'Coaching', destapat pel digital 'PortaEnrere', feia referència als contractes que l'EMT va adjudicar a un formador per uns cursets als treballadors dels autobusos que, presumptament, no es van arribar a realitzar mai.