Pla general de Ca l'Agapito, que acull la Volta del Pallol, a Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona adjudica les obres de rehabilitació de Ca l'Agapito

La inversió en els treballs, que començaran ben aviat, serà de poc més d'un milió d'euros

Les obres de rehabilitació de Ca l'Agapito estan a punt de materialitzar-se. L’Ajuntament de Tarragona ha adjudicat la primera fase dels treballs de restauració de l'immoble a l'empresa Rècop Restauracions Arquitectòniques SL. La primera fase de les obres inclou la recuperació estructural de la volta romana i la restauració de la façana de la plaça del Pallol de l’edifici del beateri de Sant Domènech, conegut com a Ca l’Agapito.

Els treballs, que es preveu que comencin ben aviat, tindran una durada de vuit mesos i l'import d'adjudicació ha estat de poc més d'un milió d'euros, exactament 1.031.524,13 euros IVA inclòs. El projecte compta amb una subvenció de 600.000 euros de l’1,5% Cultural del Ministeri de Foment. 

Els treballs que es realitzaran en la primera fase

L’objectiu de les obres que s'executaran en aquesta primera fase és la rehabilitació estructural i l'eliminació de patologies constructives de la volta romana, tant en la planta baixa com en les plantes superiors. Així mateix es procedirà a la consolidació estructural i restauració parcial de les diferents façanes que donen a la plaça del Pallol, donant-li una imatge de façana única i de conjunt arquitectònic, donat el seu valor històric, estètic i patrimonial.

Aquesta primera fase dels treballs també servirà per posar en relleu les diferents èpoques constructives presents a l’edifici: romana, medieval i barroca; així com integrar-lo en el projecte de Porta Tàrraco, com un dels espais emblemàtics a visitar quan s’arribi a la ciutat.