El festival Tarraco Viva 2020 s'ajorna fins als mesos de tardor

L'Ajuntament deixa a l'aire la data definitiva de la celebració, inicialment programada al maig

La XXII edició del festival Tarraco Viva, que s'havia de celebrar entre el 18 al 31 de maig, s'ha ajornat fins a la tardor. L'Ajuntament de Tarragona ho ha decidit davant de la incertesa de la crisi sanitària pel coronavirus  i ha al·legat que no és viable mantenir la cita en el calendari per qüestions organitzatives i administraves.

El consistori confirmarà les dates definitives  més endavant, tot i que el certamen podria coincidir en el marc de la commemoració dels 20 anys de la declaració de Patrimoni Mundial de la Humanitat del conjunt arqueològic de Tarraco.

Octubre o novembre, les dates més probables per reubicar el festival

Malgrat que l'objectiu del consistori és que se celebri el certamen, el regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha justificat l'ajornament perquè diu que la prioritat de l'equip de govern és la salut de la població. «Celebrar un festival  d'aquestes catacrèstiques al mes de maig, no és el més adequat, ja que és un certamen molt concorregut i volem evitar una situació de potencial risc  per a les persones», ha subratllat Pinedo.

Per aquest motiu, ja es treballa per trobar les dates  més adients —que es podrien fixar per al mes d'octubre o novembre— i adaptar la programació al nou període. De fet, el regidor ha apuntat que el canvi de dates pot esdevenir una oportunitat  per «provar» Tarraco Viva en una altra època de l'any. «Creiem que és molt interessant, d'allò dolent sempre en surten oportunitats», ha assenyalat.

Pinedo detecta una oportunitat per «provar» Tarraco Viva en una altra època de l'any

Pinedo també ha agraït la comprensió  i col·laboració del públic i de tots als agents implicats en l'organització del festival. «La divulgació del patrimoni històric, objectiu bàsic del festival, serà sens dubte una de les eines per aconseguir recuperar la normalitat  i encoratjar als tarragonins i tarragonines i als nostres visitants a superar aquests temps tan difícils» tanca el regidor. Enguany, la temàtica principal del festival se centrarà en 'Aliments, treball i societat a l'antiga Roma'.