Pla general del pati de butaques del Teatre de Bonavista amb veïns i representants d'entitats

L'Ajuntament de Tarragona anuncia la pròxima reobertura del Teatre de Bonavista

L'equipament del barri de Ponent està tancat des de fa dos anys per problemes amb les canonades

L'Ajuntament de Tarragona reobrirà pròximament el Teatre de Bonavista després de les obres de reparació i millora del sistema de canonades de l'equipament ubicat al Centre Cívic d'aquest barri de Ponent. Així ho ha anunciat la consellera de Districtes, Participació Ciutadana i Centres Cívics, Paula Varas, en una trobada amb entitats, col·lectius i veïns.

En aquest sentit, la regidora ha dit que «amb aquesta reobertura, el barri torna a gaudir d'un centre neuràlgic dedicat a l'art i la cultura». Durant la reunió, Varas ha explicat també que l'objectiu del consistori és millorar l'espai amb noves actuacions que, entre altres, permetin «fer l'escenari i els lavabos accessibles per persones amb diversitat funcional».

La trobada també ha servit per debatre i consensuar la futura programació de l'equipament. La consellera ha manifestat el seu desig que «els veïns i veïnes col·laborin amb idees i activitats per guarnir i embellir el teatre que s'acaba de reformar, com per exemple, la realització de murals artístics a l'exterior de l'edifici».

Tancat des de fa gairebé dos anys

El Teatre de Bonavista està tancat des del novembre de 2019, quan es van embussar les canonades i es va decidir tancar l'equipament fins que no se solucionés la problemàtica de forma definitiva. Els tècnics municipals van estar decidint les actuacions a realitzar fins al febrer del 2020, quan es va fer un servei de desembossament.

El març del 2020, amb l'arribada de la pandèmia de coronavirus, el projecte de restauració es va aturar, una situació que es va allargar durant gairebé un any. Ara, amb les obres finalitzades, l'equipament, amb una capacitat per a 320 espectadors, reobrirà portes pròximament.