L'Ajuntament de Tarragona engega un qüestionari per prevenir les agressions sexuals

La conselleria de Feminismes i LGTBI+ l'ha impulsat per recollir informació i elaborar una diagnosi

Les violències sexuals als espais d’oci festiu tarragonins segueixen en vigor. Per tal de combatre-les, la conselleria de Feminismes i LGTBIQ+  de l’Ajuntament de Tarragona,  ha posat en marxa el procés d’elaboració del Protocol municipal d’actuació davant d’aquestes agressions.

La seva consellera, Carla Aguilar Cunill, destaca «la  importància de disposar d’un bon diagnòstic per conèixer com crear espais més segurs i lliures de violència sexual». Així doncs, el consistori ha obert un qüestionari dirigit a tota la població perquè tothom pugui aportar el seu punt de vista i vivències en aquest aspecte.

El qüestionari, localitzable a la web de l’Ajuntament, es podrà respondre fins al pròxim 30 de setembre de manera anònima i confidencial. El test permetrà recollir tota la informació necessària per crear un diagnòstic per tal que la ciutat estigui adaptada a les vivències que poden ocórrer.

«Respecta'm», un any més durant les festes de Santa Tecla

Ja fa tres anys que Tarragona compta amb la campanya «Respecta’m». Nascuda l’any 2016 de mans de la regidoria de Polítiques d’Igualtat, es tracta d’una campanya destinada a lluitar contra les conductes sexistes i LGTBIfòbiques, així com a favor de la diversitat sexual.

La campanya té la voluntat de ser un espai d’informació i sensibilització per a tota la població. Des dels seus inicis, els seus principals objectius són ajudar a reconèixer els abusos sexuals de baixa intensitat, prevenir l’assetjament i apoderar les dones i el seu entorn per tal que denunciïn i sancionin aquest tipus d’agressions. Alhora, la campanya va acompanyada del Punt Lila, una carpa itinerant on es facilita l’assessorament i l’acompanyament a qualsevol persona testimonia o víctima d’esmentades conductes.

Per quart any consecutiu, la Festa Major de Santa Tecla comptarà amb la campanya «Respecta’m». Durant els pròxims dies s’engegarà una nova fase de la iniciativa per tal d’aconseguir nous codis més igualitaris i respectuosos en la consciència col·lectiva. Tanmateix, les persones o entitats que desitgin rebre informació per a participar-hi més activament, ho poden sol·licitar a l’adreça electrònica igualtat@tarragona.cat.