Obres façana Palau Municipal de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona aprova els pressupostos de l'any 2023

L'abstenció d'En Comú Podem ha permès el govern municipal tirar endavant els comptes

L'Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest divendres els pressupostos de l'any 2023, dos dies abans d'acabar l'any. Ho ha fet gràcies als vots favorables de l'equip de govern —ERC, Junts, CUP i el regidor no adscrit Hermán Pinedo— i el de la regidora d'En Comú Podem, Àngels Pérez, amb qui han negociat els comptes fins a última hora.

El PSC, el PP, Ciutadans i els regidors no adscrits Sonia Orts i José Luis Calderón han votat en contra. Tot i que aquest era el primer punt de l'ordre del dia, s'ha debatut el darrer. Amb aquesta aprovació dels comptes el govern municipal evita un segon any de pressupostos prorrogats, tal com ha passat durant aquest 2022.

Uns ingressos de 186,46 milions d'euros

Els ingressos per l'any vinent seran de 186,46 milions d'euros. El regidor d'Economia i Hisenda, Jordi Fortuny, ha defensat la seva proposta «factible» i ha explicat que s'han cuinat «a foc lent». L'acord ha arribat després que els republicans acceptessin un increment de només deu cèntims en el bitllet senzill d'autobús com reclamaven els comuns.

Dels 186 milions d'euros, 175,42 milions corresponen a despesa corrent i 10,78 MEUR, a inversions. Fortuny ha destacat que inclouen partides per comprar 40 pisos més per incrementar el parc d'habitatge i que hi ha capítols per «millorar» l'eficiència energètica o el patrimoni. També ha aprofitat la seva intervenció final per lloar la «tossuderia» d'Àngels Pérez.

La portaveu dels Comuns ha justificat la seva abstenció recordant que «la política està per solucionar problemes» i ha defensat que «per anar cap endavant es necessiten grans consensos dels partits d'esquerres». La línia vermella dels comuns estava en el preu del bitllet senzill de l'autobús i Pérez s'ha congratulat d'haver-lo «blindat».