Imatge d'un camió dels Bombers a la zona de seguretat que s'ha creat al Pont del Diable

L'Ajuntament de Tarragona anuncia la creació d'una brigada forestal

Recentment han finalitzat les actuacions de l'àrea de seguretat del Pont del Diable

L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat aquest dijous que de cara a l'any vinent crearà una brigada forestal, que s'encarregarà de dur a terme el manteniment de l'Anella Verda. L'anunci l'ha fet la consellera de Medi Ambient, Eva Miguel, que ha apuntat que l'objectiu del cos serà tenir «uns boscos segurs i nets».

Miguel ho ha dit en una visita al Pont del Diable, on recentment han acabat els treballs per a la creació de l'àrea de seguretat a l'espai, una infraestructura de protecció per a bombers, així com l'adequació de 3,5 quilòmetres dels camins municipals que enllacen el nucli del Rodolat amb el parc eco-històric del Pont del Diable.

En aquest sentit, Jordi Castellví, Sotsinspector del GRAF del Cos de Bombers de la Generalitat, ha explicat que «la intervenció que s’ha dut a terme al Pont del Diable ha permès habilitar tots els accessos pel trànsit terrestre, possibilitant una actuació més ràpida en cas d’incendi i també en cas de rescat. Així mateix també permetrà controlar de manera ràpida en cas d’incendi».

Creació de franges forestals a Llevant

D'altra banda, durant els mesos de juliol i agost, Protecció Civil ha dut a terme una campanya de neteja intensiva i desbrossament de les anomenades franges forestals, a la zona de Llevant. En total s’ha dut a terme en més de 10 hectàrees, compreses entre els càmpings i cases aïllades de la zona del Castell de Tamarit; la Móra-Cala Tamarit i Càmping; així com les urbanitzacions d’El Pinatell i l’Escorpí.

Aquests treballs han consistit en l’obertura de les franges perimetrals de protecció de 25 metres d’amplada amb tales, desbrancades, estassades, trossejats i retirada, de la vegetació susceptible de patir incendis, entenent la corresponsabilitat amb els propietaris de mantenir els seus terrenys en bon estat de neteja i adequació pertinents.