Exterior de Ca l'Agapito de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona començarà el juny les obres de millora de Ca l'Agapito

Els monuments de la ciutat reben un 76% menys de visitants el 2020 a causa de la pandèmia

L'Ajuntament de Tarragona ha aprovat la primera fase del projecte executiu de rehabilitació integral del beateri de Sant Domènech, conegut com Ca l'Agapito. La primera fase consta de la restauració  de la volta romana i de la façana  de l'edifici principal. El cost total del projecte d'obres és de 470.000 euros per part del consistori tarragoní i la subvenció per part de l'1,5% Cultural del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana de 759.000 euros. El cost de l’obra és exactament de 1.230.201,70 € IVA inclòs i es preveu que tingui una durada de mínim vuit mesos  i començarà aquest  juny.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L'objectiu de les primeres intervencions és, d'una banda, la rehabilitació estructural i eliminació de patologies constructives de la volta romana, tant en planta baixa com en plantes superiors. A més, hi haurà la consolidació estructural i restauració parcial de les diferents façanes que donen a la plaça Pallol, donant-li una imatge única i de conjunt arquitectònic, donat el seu valor històric, estètic i patrimonial. A més, servirà per a posar de relleu les diferents èpoques constructives presents a l'edifici: romana, medieval i barroca, així com integrar-lo en el projecte de Porta Tàrraco, com un dels espais emblemàtics a visitar quan s'arribi a la ciutat.

La Plaça del Pallol serà doncs el punt neuràlgic d’aquest important projecte de la conselleria de Patrimoni, que segons el conseller, Herman Pinedo  «avui desbloquegem un dels projectes més importants que té Tarragona en matèria de Patrimoni» i ha afegit «hem aconseguit posar-lo en marxa i ara confiem que estigui acabat a principis del 2022». Així mateix Pinedo ha remarcat «que es tracta d’un projecte necessari per a posar en valor la Volta del Pallol i dignificar l’edifici i la plaça, fet que suposarà un salt qualitatiu en el marc de la visita a Tàrraco».