Carla Aguilar

L'Ajuntament de Tarragona descarta el tancament de la Llar de Jubilats El Pilar - Eixample

L'alcaldessa accidental de la ciutat, Carla Aguilar, es va reunir dilluns amb les entitats del barri per tal de tractar la proposta que divendres va quedar fora de l'ordre del dia del Consell Rector del l'IMSST

 L'alcaldessa accidental de Tarragona i presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST), Carla Aguilar, va donar la cara aquest dilluns al vespre al barri del Pilar. Aguilar es va reunir  a la seu del la Llar de Jubilats El Pilar – Eixample amb representants de l’Associació de Jubilats El Pilar, usuaris de l’equipament i membres de l’AVV El Pilar  –  Eixample per tal de parlar sobre la proposta de tancament d’aquest espai municipal que divendres es va portar al Consell Rector i que va retirar-se en el darrer moment.

 

 

Carla Aguilar ha explicat a ‘Tarragona Digital’ que «per part de l’equip de govern no hi ha cap voluntat de tancar cap llar de jubilats». En aquest sentit, ha afegit que «pensem que han de ser elements fonamentals de dinamització de la vida de la gent gran en tots els barris de Tarragona».

 

En el cas de la Llar de Jubilats El Pilar – Eixample ha comentat que «aquest ha estat un cas concret, molt específic, durant el darrer any de l’anterior mandat i en l’actualitat ens trobem amb una situació heretada que s’ha d’ajustar al reglament vigent». Aguilar ha assegurat que «estem treballant la qüestió amb les entitats del barri  per assegurar la transparència i que hi hagi la millor resolució possible».

 

Llar de jubilats El Pilar - Eixample
La Llar de Jubilats El Pilar - Eixample està ubicada al carrer Riu Montsant. | Cedida

 

Durant la reunió, les entitats del barri que van aplegar-se a l’equipament van traslladar a la presidenta de l’IMSST la necessitat que es retirés definitivament la proposta de tancament i que no es tornés a portar a l’ordre del dia del Consell Rector. En aquest sentit, el president de l’Associació de Jubilats El Pilar, Juan Andrés, ha comentat que «la presidenta de l’IMSST ens va explicar que la voluntat de l’Ajuntament de Tarragona és no tancar l’equipament, encara que no es va comprometre a retirar definitivament la proposta com vam demanar-li».

 

Per la seva banda, la presidenta de l’AVV El Pilar – Eixample, Cristina Berrio, també present a la reunió amb l'alcaldessa accidental, ha confirmat les paraules de Juan Andrés, assegurant que «encara que no es va comprometre, valorem positivament la voluntat expressada de no tancar l'equipament».

 

 

El president de l’Associació de Jubilats El Pilar, Juan Andrés, ha explicat que ell està disposat a agafar les regnes de la Llar de Jubilats i que tenen una junta preparada, però el Reglament de funcionament de les Llars Municipals de Gent Gran de Tarragona no ho permet, perquè marca que el president ha d’estar inclòs en el cens electoral del districte  on s’ubica l’equipament. En el cas d’Andrès, resideix a Campclar, mentre que el barri del Pilar pertany a un altre districte.