Declaració institucional

L'Ajuntament de Tarragona celebrarà aquest dijous un ple monogràfic sobre la sentència del judici del procés

La Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha convocat una Sessió Extraordinària del Ple per aquest dijous 17 d'octubre

L'Ajuntament de Tarragona celebrarà aquest pròxim dijous, 17 d'octubre, un plenari extraordinari monogràfic sobre la sentència del judici del procés. Així ho ha anunciat el portaveu del govern municipal, Xavi Puig, durant la declaració institucional que ha llegit aquesta tarda al Palau Municipal, acompanyat dels tinents d'alcalde Jordi Fortuny, Manel Castaño, Hermán Pinedo i María José López.

 

Xavi Puig, en absència de l'alcalde Ricomà, que es troba fora de Tarragona, ha assenyalat també que l'Ajuntament de Tarragona suspèn la seva activitat institucional durant els pròxims dies. Tot i això, aquest dimarts i aquest dijous se celebraran plenaris extraordinaris ja convocats per tal de sortejar les meses electorals de cara a les eleccions generals del 10 de novembre i per rebutjar el pla de la Budellera, respectivament.

 

«Exigim l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats»

En la declaració institucional del govern de l'Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig ha afirmat que «el judici no ha tingut en compte els fets. Permetre que es pugui votar en democràcia hauria de ser una normalitat, no una il·legalitat». Puig ha afegit que «aquesta sentència posa en dubte la continuïtat de l'estat de dret a Espanya, perquè determinats actes poden ser interpretats com una acció sediciosa».

 

 

El portaveu municipal ha afegit que «exigim l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats, així com la suspensió de les causes que per motius polítics afecten centenars de persones». La declaració institucional assenyala que «les persones condemnades ho són per defensar políticament i pacíficament un referèndum». Així mateix, Xavi Puig ha destacat que «els conflictes polítics només es poden resoldre amb diàleg», alhora que ha assegurat que «la política no es pot resoldre judicialment. La política i la democràcia no són el problema, són la solució».

 

Per últim, la declaració institucional anima els tarragonins i tarragonines «a participar en les diferents manifestacions i concentracions de forma pacífica i amb serenor».

 

La Diputació també farà un ple extraordinàri

Un cop coneguda la sentència del Tribunal Suprem, la presidenta de la Diputació de Tarragona ha anul·lat la seva agenda i ha acompanyat el govern de la Generalitat en la Declaració institucional pronunciada al Palau de la Generalitat. A més, també s'ha suspès la resta d'activitat institucional. 

En aquest sentit, Noemí Llauradó, convoca una Sessió Extraordinària del Ple per aquest dijous 17 d’octubre, a les 10h, amb un únic punt a l’ordre del dia: Moció de resposta a la sentencia del Tribunal Suprem.