Imatge d'un jove practicant parkour

L'Ajuntament de Tarragona construirà un espai destinat a la pràctica del 'parkour'

Serà al bosc de Mas Rosselló i suposarà una inversió de prop de 40.000 euros

L’Ajuntament de Tarragona ha licitat el projecte per a dignificar el bosc de Mas Rosselló de Tarragona, a partir de la renovació d’una zona concreta, actualment degradada i sense cap ús definit, incloent en la seva transformació un espai destinat a la pràctica del 'parkour'. Aquest, segons ha explicat el consistori en un comunicat, és un dels 18 projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius corresponents al 2021.   

La consellera de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, ha assenyalat que «aquest és un exemple de treball conjunt amb la ciutadania, complint amb els seus desitjos i necessitats, a través dels pressupostos participatius. Concretament, aquest projecte es realitzarà a una zona arbrada i amb vistes al mar, ubicada en un lloc cèntric de la ciutat, que mereix ser dignificada i aprofitada per la ciutadania».

Una inversió de gairebé 40.000 euros

Varas també ha manifestat que «aquest esport, el 'parkour', no té cap instal·lació a la ciutat i continuaria en la línia d’indrets per la pràctica esportiva a l’aire lliure vora la platja». Cal recordar que el 'parkour' és una activitat recreativa que promou l'exercici físic, ideal per a realitzar a l'aire lliure en una zona arbrada i tranquil·la, com és el bosc de Mas Rosselló, sent aquest esport una activitat molt de moda entre el jovent.

La creació d’aquest espai requerirà la provisió i instal·lació al terra de diferents tipus d’elements específics per la realització d’aquesta activitat esportiva, ubicats al llarg d’un rectangle de dimensions aproximades 8x15 metres. El termini d’execució de les obres serà de dos mesos i el pressupost és de 39.300 euros.