Un bar situat a la plaça de la Font de Tarragona

Els bars i restaurants de Tarragona continuen exempts de pagar la taxa de terrasses

La intenció de l'Ajuntament és mantenir la mesura fins que els locals puguin exercir la seva activitat sense restriccions

Els bars i restaurants continuen subjectes a restriccions d'horari i d'aforament a l'interior. Tot i haver anunciat alguna relaxació en les mesures, només poden donar servei al 50% de la seva capacitat. 

Amb aquesta normativa sobre la taula, l'Ajuntament de Tarragona ha pres una decisió i mantindrà l'exempció de la taxa d'ocupació pública per les terrasses dels bars i restaurants de la ciutat pel darrer trimestre del 2021. A més, també s'ha renovat l'autorització d'ocupació pública de terrasses temporals. 

El portaveu del govern municipal, Manel Castaño, ha explicat que «tot i que aquesta setmana el PROCICAT ha relaxat algunes mesures, es manté la restricció d’aforament a l’interior dels locals, fet que provoca que els bars i restaurants no puguin treballar a ple rendiment. Per aquesta raó, des de l’ajuntament creiem que hem de prorrogar les mesures excepcionals».  

Una mesura fins a normalitzar la situació

L'evolució de la pandèmia és imprevisible. Per aquest motiu, l'Ajuntament té la intenció de mantenir aquesta mesura mentre la situació no es normalitzi. Això serà quan els bars i restaurants no puguin exercir la seva activitat sense restriccions, tant d'aforaments com d'horaris, per tal de contribuir en la recuperació del sector.

En aquest sentit, Castaño ha posat de manifest que «segons l’evolució de la pandèmia, es valorarà el retorn a la normalitat en l’àmbit de les terrasses i pagament de taxes a partir del mes de gener». 

Des del passat mes de març de 2020, les terrasses de bars i restaurants de Tarragona no estan subjectes a la taxa d’ocupació pública. A més des de l’agost de 2020, l’ajuntament ha renovat també l’autorització d’ocupació pública de terrasses temporals de manera ininterrompuda.