Pla general de la presentació del cartell del recompte de persones sensesostre a la ciutat de Tarragona, pel pròxim 9 de novembre

L'Ajuntament de TGN exigeix a la Generalitat més recursos per abordar el sensellarisme

El consistori tarragoní realitzarà un recompte de persones sense sostre la nit del pròxim 9 de novembre

L'Ajuntament de Tarragona ha exigit a la Generalitat que actualitzi el contracte programa per abordar el sensellarisme a la ciutat. Ho ha fet la consellera de Serveis Socials, Inés Solé, ha criticat que no s'ha revisat el document des de l'any 2019 i que es necessiten més recursos i mecanismes per afrontar aquesta problemàtica.

Solé ha fet aquesta demanda durant la roda de premsa de presentació del recompte de sensesostre que es farà a Tarragona el pròxim 9 de novembre i l'Ajuntament busca voluntaris per participar-hi. En aquest sentit, durant el darrer recompte, fet fa dos anys, es van comptabilitzar 84 persones.

La consellera de Serveis Socials ha explicat que l'objectiu del recompte és fer una «radiografia real» de la situació dels transeünts a la ciutat, per tal d'adaptar l'estratègia municipal.

Tarragona posarà en marxa un pis per a persones sense llar

Inés Solé ha volgut destacar el treball que s'està fent des de l'Ajuntament de Tarragona, destacant que en els pròxims dies es posarà en funcionament un pis per a persones sense llar.

Així mateix, la consellera tarragonina també s'està treballant en un segon habitatge i en l'ampliació del Punt d'Atenció per als Sensesostre (PAS), amb la instal·lació de rentadores, dutxes i una sala d'estar.

Es necessiten entre 120 i 140 voluntaris pel recompte del 9 de novembre

L'Ajuntament de Tarragona calcula que de cara al recompte que es farà la nit del 9 al 10 de novembre es necessiten entre 120 i 140 voluntaris. Segons ha explicat Inés Solé, aquells interessats es poden inscriure a través del portal web tarragona.cat/sensellarisme abans del 28 d'octubre.

Enguany hi haurà dues tipologies de voluntaris: uns que recorreran diverses zones de la ciutat i d'altres donaran suport a l'organització en els centres per gestionar els participants.