Exterior de l'Ajuntament de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona millorarà el seu funcionament gràcies als fons europeus

El consistori tarragoní rebrà més de mig milió d'euros per executar dos projectes de transformació digital

L'Ajuntament de Tarragona rebrà més de mig milió d'euros dels fons europeus Next Generation per executar dos projectes de transformació digital, segons ha anunciat el consistori aquest dijous. Cal recordar que fa pocs dies es va rebre la confirmació que el projecte Tarragona Greenbelt'26 —valorat en 3,3 milions d’euros— de renaturalització d’espais urbans i periurbans de l’Anella Verda també es finançarà amb fons europeus.

Així mateix, a principis del mes de març es va anunciar que també es rebrà finançament europeu que permetrà, entre altres actuacions, l'adquisició de tres autobusos d'hidrogen per a l'Empresa Municipal de Transports (EMT), la transformació digital de l'activitat dels serveis públics de transport, així com la reforma del carrer Canyelles, la urbanització dels carrers López Peláez i Josepa Massanes o l'ampliació de l'aparcament Torroja.

Mig milió d'euros en els dos projectes

El primer dels projectes de transformació digital que rebran finançament dels fons Next Generation suposarà la transformació del lloc de treball de nova generació, segur, en mobilitat i col·laboratiu. Així mateix, també s'implantarà una millora i ampliació del centre de procés de dades amb l’objectiu de millorar la disponibilitat i capacitat dels serveis que actualment suporta l’Ajuntament de Tarragona.

El finançament europeu, que serà en aquest cas de 507.779,32 euros, també permetrà tirar endavant un segon projecte per implantar un sistema de gestió integral i integrat amb l’objectiu de la millora de qualitat i eficiència de processos i serveis digitals al ciutadà.

Millorar els serveis digitals a la ciutadania i la feina dels treballadors municipals

El conseller de TIC, Jordi Fortuny, ha dit que «millorarà la feina dels treballadors municipals, ja que tindran al seu abast totes les eines necessàries per desenvolupar les seves funcions sense importar la ubicació física on es trobin».

En aquest sentit, Jordi Fortuny ha assenyalat que «l'objectiu final també és garantir al màxim la integració i seguretat de la informació així com la millora dels serveis digitals a la ciutadania, entitats i empreses».

El conseller de TIC ha afegit que «els pròxims anys es dotarà d’un nou sistema d’informació, gestió i tramitació corporativa, que permetrà l’intercanvi i la reutilització de la informació que permetrà oferir uns serveis més àgils i personalitzats».