La sessió ordinària del Consell Plenari de l'Ajuntament de Tarragona d'aquest setembre

L'Ajuntament de Tarragona modifica l'impost de la plusvàlua i el fixa en el màxim legal

El consell plenari va aprovar aquest divendres la mesura amb els vots favorables del govern municipal i la consellera d'En Comú Podem

L'Ajuntament de Tarragona va aprovar aquest divendres, en el marc d'un ple extraordinari, modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, conegut com l'impost de la plusvàlua. L'adaptació a la nova norma després d'una sentència judicial implica una reducció substancial de la taxa.

Amb tot, l'equip de govern ha apostat per fixar els màxims que permet la llei, si bé les previsions de recaptació són 40% menors que la xifra pressupostada inicialment en els comptes no aprovats del 2022. En aquest sentit, la mesura va comptar amb el suport dels tretze membres del govern municipal, més el vot positiu de la consellera d'En Comú Podem.

Els grups de l'oposició, a excepció dels comuns, van criticar la mesura, tot i que a l'hora de la votació només el PP va votar el contra, ja que la resta de partits es va abstenir.

L'Ajuntament recaptarà 4,9 milions d'euros amb la plusvàlua

Els comptes del 2022, que no s'han aprovat, preveien vuit milions d'euros d'ingressos amb l'impost de la plusvàlua, però el canvi legislatiu provocat per la sentència del Tribunal Constitucional ha provocat que la recaptació finalment sigui, segons previsions del consistori, de 4,9 milions d'euros. Així, els ingressos previstos es reduiran en uns tres milions d'euros.

En aquest sentit, el regidor de Serveis Centrals, Jordi Fortuny, va assegurar que «lamento que el nou sistema pel qual es regeix la plusvàlua la recaptació baixi un 40 per cent respecte al previst inicialment per 2022». Sobre la qüestió va afegir que «perdem tres milions d’euros en un any que fa falta més que mai amb un pressupost prorrogat com el que tenim».

Aprovat el 14è modificatiu de crèdit al pressupost prorrogat del 2022

Alhora, durant la sessió del consell plenari es va aprovar un nou modificatiu de crèdit —el 14è d'enguany—, ja que cal recordar que l'equip de govern no ha aconseguit aprovar els pressupostos del 2022, prorrogant-se els del 2021.

En aquest sentit, es va donar el vistiplau a una aportació de 15.000 euros al Fons Català de Cooperació per ajudar Ucraïna i a la consignació de 600.000 euros per al projecte de millora de l'Anella Verda vinculat als fons Next Generation.