L'Ajuntament de Tarragona fa públic el llistat de regals que reben els membres de la corporació

Amb l'aprovació del codi ètic el consistori ha penjat a la seva pàgina web un registre d'invitacions, regals i viatges institucionals dels consellers tarragonins

El passat 27 d'octubre, el ple de l'Ajuntament de Tarragona va aprovar el codi ètic del consistori. Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'àrea de transparència de l'equip de govern, gestionada pel primer tinent d'Alcalde, José Luís Martín.

Des de divendres passat ja es pot consultar, a la pàgina web del consistori, el  llistat de regals, invitacions i viatges institucionals que han rebut o han fet els membres de la corporació tarragonina.  Els primers llistats van del mes de setembre fins avui en dia. 

Ballesteros ha rebut mocadors i llibres

Com és natural, atesa la seva condició de batlle de la ciutat,  Josep Fèlix Ballesteros és qui apareix més vegades en tots tres registres, el de regals, el d'invitacions i el de viatges institucionals.La celebració del concurs de castells a Tarragona portava implícita un seguit de visites de caràcter protocol·lari, com la colla castellera de París, la de Madrid i els castellers de London. Totes tres colles van obsequiar a Josep Fèlix Ballesteros amb mocadors de colls brodats amb el seu logo. 

Santa Tecla també va ser una data de molta activitat protocol·lària i entre els presents que va rebre Ballesteros criden l'atenció el joc de sobretaula d'Orleans, amb motiu de la visita de representants d'aquesta ciutat francesa a Tarragona per les festes de la patrona; i també  els sabons i perfums entregats pels representants del municipi d'Avignon, en una visita amb idèntic motiu que la de la delegació d'Orleans.

En l'apartat regals també apareix la consellera de Polítiques d'Igualtat, Ana Santos. A Santos, la fundació ONCE li va fer entrega, dins el marc de la seva campanya 'No te rindas nunca', d'un got de plàstic i una samarreta amb el distintiu d'aquesta actuació de la ONCE.

Un viatge a Àvila de l'alcalde de Tarragona 

En el registre de viatges només consta  un desplaçament de Ballesteros, a meitats del mes de setembre, a Àvila, en el marc de l'assemblea extraordinària del grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat. El registre d'invitacions ja amplia una mica més el llistat de noms del plenari tarragoní i es fa ressò de l'assistència dels regidors de Ciutadans a la festa del Tro del consulat marroquí; a la presentació del nou equip de govern de la universitat Rovira i Virgili i a la festivitat de la Verge del Carme.