cooperativa

L'Ajuntament de Tarragona atorgarà la Medalla de la Ciutat 2019 a la Cooperativa Obrera

La distinció premia «la tasca continuada en benefici de la ciutat» de persones i entitats

L'Ajuntament de Tarragona atorgarà la distinció de la Medalla de la Ciutat 2019 a la Cooperativa Obrera Tarraconense (COT). Ho va acordar al darrer plenari, el 10 d'abril, poc abans d'aturar-lo en conèixer la notícia del traspàs de la regidora socialista Ana Santos. El consistori atorga cada any el guardó  a «aquelles persones o entitats que han dut a terme una tasca continuada en benefici de la ciutat» i l'any 2018 el premi va ser per a Creu Roja Tarragona. La Cooperativa Obrera, doncs, agafa el relleu.

La Medalla de la Ciutat és la màxima distinció que pot entregar l'Ajuntament cada any, fet que augmenta el valor simbòlic de la decisió. La Cooperativa és una de les institucions culturals de referència de la ciutat, tal com ha valorat el consistori. «Amb el seu atorgament, es pretén manifestar la gratitud envers individus o col·lectivitats que han dut a terme accions rellevants», han anunciat des de la plaça de la Font.

La Cooperativa Obrera, més de 100 anys de referència cultural a Tarragona

«La història de la Cooperativa mostra que va ser una iniciativa d'associació popular típica de la riquesa de la societat civil catalana», ha reivindicat l'Ajuntament. L'entitat, fundada el 1904 i consolidada el 1919 amb la construcció de l'edifici de referència que encara avui llueix el seu nom, està molt vinculada a l'enlairament i la promoció cultural de Tarragona. «La Cooperativa Obrera compleix la doble funció de servir d'aixopluc a diferents entitats ciutadanes i a la vegada genera tot un seguit d'activitats culturals», ha posat en relleu l'Ajuntament.

També et pot interessar