Imatge de la plantada col·laborativa al Riu Clar Arena de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona millora la jardineria d'una vintena d'espais de la ciutat

La consellera Elvira Vidal assegura que «els tarragonins i tarragonines cada vegada són més conscients de la importància de cuidar el que ens envolta»

L'Ajuntament de Tarragona ha millorat una vintena d'espais de la ciutat, embellint-los amb verd urbà, durant els primers vuit mesos de l'any 2022. La consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal, ha valorat molt positivament la tasca feta i ha assenyalat que «Tarragona està més viva que mai i els tarragonins i tarragonines cada vegada són més conscients de la importància de cuidar el que ens envolta».

En el marc de la iniciativa 'Tarragona, Vila Florida' s’han instal·lat noves jardineres al solar de la Rambla Vella, al carrer del Cós del Bou, al nou parc del carrer d'Ixart, a la plaça de la Imperial Tarraco, al carrer de les Escrivanies Velles, als balcons de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana de la Rambla Nova, a la plaça dels Cabrits, al carrer de les Coques, a la plaça del Fòrum, al Mercat de Torreforta i a la glorieta del parc de la Ciutat.

En total, segons ha explicat l'Ajuntament de Tarragona en un comunicat, una desena d’espais que s’han embellit amb verd i flors.

Millores en jardineria i cinc plantades col·laboratives

La conselleria de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Tarragona també ha millorat la jardineria dels parterres de la piscina del Serrallo, del carrer de la Unió, de l’Escola Saavedra —a la Via de l’Imperi—, del carrer de Robert d’Aguiló, de la plaça de Mossèn Cinto Verdaguer, de la plaça de la Imperial Tarraco —davant de l’antiga facultat de Lletres—, i de l’antiga font ornamental d’Icomar.  

Així mateix, els darrers mesos també s’han impulsat cinc plantades col·laboratives que han florit l’entorn del Riu Clar Arena, del centre cívic de Torreforta, de la plaça del Progrés i el parc de Riu Clar, i de la plaça dels Infants. Elvira Vidal ha explicat que «aquesta iniciativa segueix l’estratègia de la conselleria de fer partícip a la ciutadania i conscienciar-la en tenir cura dels espais verds de Tarragona, fent-los 'cuidadans' de la ciutat».