L'Ajuntament de Tarragona realitza millores a la urbanització Solimar per valor de 60.000 euros

S'ha instal·lat una font al parc infantil, un banc al davant del centre cívic i s'han reordenat els aires condicionats del centre cívic, però des de l'Associació de Veïns asseguren que «són premis de consolació»

L'Ajuntament de Tarragona ha realitzat millores a la urbanització Solimar per valor de 60.000 euros. Des de la regidoria d'Espais Públics han volgut posar remei  al que des del consistori s'ha considerat com «reivindicacions històriques» del veïnat. S'han instal·lat una font i una cistella al parc infantil, un banc al davant del centre cívic  i s'ha reordenat el circuit d'aires condicionats d'aquest edifici, que provocava problemes en el desguàs de l'aigua. 

Les obres de millora que s'han dut a terme a Solimar, urbanització ubicada als afores de Tarragona, a tocar de la Platja Llarga, s'emmarquen en el Pla Integral de Millora de Parcs Infantils. Va començar l'any 2017 i, segons el regidor d'Espais Públics, José Luis Martín, «és un objectiu prioritari d'aquesta regidoria la dignificació de l'Espai Públic, per això atenem les demandes que ens fan arribar les entitats veïnals». 

El parc infantil de Solimar, arranjat

El parc infantil de la urbanització Solimar ha estat arranjat després d'anys de reclamacions per part dels veïns. Per fi, compta amb una font d'aigua, instal·lada fa alguns dies. També s'hi ha col·locat una cistella perquè els usuaris puguin jugar a bàsquet. D'altra banda, la regidoria d'Espais Públics també ha col·locat un banc a l'entrada del centre cívic. 

Imatge de la cistella que l'Ajuntament ha instal·lat a la urbanització Solimar.
Imatge de la cistella que l'Ajuntament ha instal·lat a la urbanització Solimar. | Ajuntament de Tarragona

 

El Pla Integral de Millora de Parcs Infantils ha construït o arranjat un total de 15 espais de joc per als més petits des de l'any passat. Els costos d'aquesta actuació a Solimar s'eleven, segons ha informat el consistori a aquesta redacció, fins als 60.000 euros. 

Els veïns diuen que les millores a Solimar són «premis de consolació»

Encara que des de l'Ajuntament de Tarragona expressen que les millores fetes a la urbanització Solimar eren reivindicacions històriques, des de l'Associació de Veïns reconeixen que, tot i que estan contents, aquestes actuacions són «premis de consolació». «Les demandes històriques encara estan per fer», ha dit la presidenta de l'entitat veïnal, Elvira Vidal. 

Una de les actuacions que més preocupa als habitants d'aquesta zona de Tarragona és l'arranjament de l'accés a la platja des de la urbanització. Es tracta d'un pas soterrat que es troba en «molt mal estat» i que s'inunda amb facilitat. «Després dels aiguats d'aquesta setmana, ara mateix no es pot passar, està ple de canyes i tolls», deia Vidal. El consistori, però, argumenta que es tracta d'un lloc que és competència del Ministerio de Fomento i que, per tant, l'Ajuntament no hi pot actuar. 

Un altre dels problemes que els veïns denuncien que no s'ha solucionat és el de la parada de bus. El pas soterrat es feia servir per arribar a la parada, però aquesta es va eliminar farà cosa d'un any i mig. «I ara, els nens han de caminar per la carretera des del càmping de les Palmeres per poder arribar a casa», denunciava Vidal. Això s'agreujarà, afegia, quan l'horari d'hivern arribi i els nens hagin de desplaçar-se pel voral de la carretera a les fosques.