El conseller d'Hisenda de Tarragona, Jordi Fortuny, durant una atenció als mitjans de comunicació

L'Ajuntament de TGN modifica l'estructura de costos del nou contracte de la brossa

El plec de condicions estableix un increment de 189.000 euros, ampliar la durada de 9 a 10 anys i unificar el primer i el segon lot

L'Ajuntament de Tarragona ha modificat l'estructura de costos del contracte de la brossaper evitar que quedi desert de nou. Els canvis arriben després de converses amb les empreses del sector. Inicialment, el contracte constava de cinc lots, tres dels quals no van rebre cap oferta. El conseller d'Hisenda, Jordi Fortuny, ha anunciat aquest dijous la unificació del primer i segon lot, destinats a la neteja i recollida i la neteja de platges i camins.

Divendres vinent el plenari haurà d'aprovar les modificacions i llavors s'obrirà un període de vint dies d'exposició pública. Finalment, s'elevarà al Comitè de Preus de la Generalitat perquè n'emeti un informe. La previsió és passar el plec de condicions a principis d'abril. L'actual contracte de la brossa finalitza el pròxim 28 d'abril, moment en què es farà una continuació del contracte per seguir oferint el servei a la ciutadania.

En aquest sentit, Jordi Fortuny ha descartat una pròrroga de l'actual contracte. Després que la primera convocatòria del nou contracte de la brossa quedés desert en tres dels cinc lots oferts, ara el consistori ha modificat l'estructura de costos per afavorir la presentació d'empreses.

Un contracte per 10 anys superior als 21 milions d'euros anuals

Els principals canvis han estat «un ajust de l’interès bancari de les inversions i allargar la inversió d’una de les obres del contracte; adequar alguns preus a causa de la inflació i flexibilitzar alguns requisits tècnics; augmentar les despeses generals al 7%; unir els lots 1 (de neteja viària i recollida) amb el lot 2 (de neteja de platges), així com incorporar el manteniment a la fórmula de revisió de preus», segons ha apuntat el conseller.

Segons Fortuny, els canvis comportaran un pressupost anual de 189.000 euros, el que es tradueix en una despesa anual de 21,08 milions d'euros. Així mateix, el contracte passarà de 9 a 10 anys.

Setmanes de converses amb el sector

Les modificacions del plec de condicions arriben després de setmanes de converses i trobades entre tècnics municipals i representants de les companyies. A mitjan desembre, el primer intent de renovar el contracte va quedar desert després que cap companyia es presentés per als lots 1, 2 i 3, destinats a la neteja i recollida, la neteja de platges i camins i la deixalleria. En canvi, els lots 4 i 5 van rebre ofertes i continuen amb el procés.

Jordi Fortuny ha indicat que seria «molt sospitós» que en aquesta segona ocasió, el contracte de la brossa tornés a quedar desert després que el consistori hagués escoltat les demandes del sector per redactar aquesta nova convocatòria.