Ple Ajuntament TGN

L'Ajuntament de Tarragona impulsa un canvi en la política de recursos humans del consistori

El plenari del pròxim dimarts, 14 de gener, aprovarà la fitxa de la plaça de director de recursos humans de l'Ajuntament | L'actual gerent de l'EMT, Néstor Cañete, possible candidat a ocupar el càrrec

El pròxim dimarts, 14 de gener, l'Ajuntament de Tarragona durà a terme un plenari extraordinari en el qual aprovaran, entre altres, la fitxa de la plaça de director de recursos humans del consistori. Es tracta del primer pas per acabar dotant al consistori, la primera empresa de la ciutat en nombre de treballadors, d'un responsable de la gestió del personal.

Un cop aprovada la fitxa es convocarà un concurs per a cobrir la plaça. La necessitat de dotar a l'estructura municipal d'un màxim responsable de recursos humans és un objectiu compartit tant pels governs municipals socialistes com per l'actual alcalde, el republicà Pau Ricomà, i el seu equip.  Fonts consultades per TarragonaDigital han indicat que «l'actual gerent de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), Néstor Cañete, tindria previst presentar-se a aquest concurs».  Des de l'equip de govern han apuntat que «el procediment d'adjudicació de la plaça serà per concurs».

Un advocat amb experiència en ajuntaments socialistes

L'actual gerent de l'Empresa Municipal de Transports ja havia ocupat la plaça de màxim responsable de recursos humans d'un consistori. En concret, Cañete va ser director de recursos humans de l'Ajuntament de Santa Coloma Gramenet amb la socialista Nuria Parlón com alcaldessa. Així mateix també ha sigut director de recursos humans de GIPS, l'empresa pública Gestió i Prestació de Serveis dela Salut. Néstor Cañete va ser seleccionat com a gerent de l'EMT en un concurs públic que es va dur a terme l'any 2016.

A finals del mes de maig de l'any passat,  es va fer públic que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) havia estimat parcialment un recurs contra el procés de selecció que va seguir Cañete. El grup municipal d'ERC, aleshores a l'oposició, es va mostrar molt crític amb aquest fet assegurant que «estem indignats» i que es tractava «d'un nou cas de dubte en les praxis de les empreses municipals gestionades pel PSC».