Aniversari Guàrdia Urbana de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona obre la porta a la reorganització de l'estructura de la Guàrdia Urbana

Ho ha anunciat el conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, durant la celebració del 162è aniversari del cos policial

L'Ajuntament de Tarragona obre la porta a la reorganització de l'estructura de la Guàrdia Urbana. Així ho ha anunciat el conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, durant els actes de celebració del 162è aniversari del cos policial de la capital tarragonina, tot i que no ha entrat gaire en detalls. Castaño ha explicat les línies de treball de l'equip de govern en matèria de seguretat, destacant entre elles «la creació d'una comissió de treball per a la reorganització, si s'escau, de l'estructura de la Guàrdia Urbana».

Així mateix, ha afegit, entre els seus objectius, el de «realitzar una anàlisi i diagnosi en termes d'eficiència i eficàcia i, si s'escau, propostes de millora». Les altres tres línies de treball que ha esmentat el conseller de Seguretat Ciutadana són la confecció d’un pla de comunicació per apropar a la ciutadania les tasques policials, la planificació d’un pla de formació i el reforç de la policia de proximitat  en el marc dels futurs consells de districtes.

Distincions i medalles

La celebració del 162è aniversari de la Guàrdia Urbana de Tarragona ha reunit aquest dimecres una nodrida representació d'agents de la policia local tarragonina i de les forces de seguretat desplegades a la ciutat. L'acte, que ha tingut lloc al Teatre Tarragona, ha estat presidit per l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i ha comptat, entre d'altres, amb la presència del subdelegat del Govern, Joan Sabaté, i del director dels Serveis Territorials d'Interior de la Generalitat, Joan Carles de la Monja.

L'alcalde Pau Ricomà
L'alcalde Pau Ricomà ha presidit la seva primera Festivitat de la Guàrdia Urbana de Tarragona. | Àngel Ullate

Com és habitual, les autoritats presents, amb representants de tots els grups municipals amb representació a l'Ajuntament a excepció de la CUP, han lliurat les distincions i medalles. Entre els guardonats, agents de la Guàrdia de Tarragona, que han destacat per la seva trajectòria o pel seu servei, així com agents d'altres cossos de seguretat, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, per la seva col·laboració amb el cos policial de Tarragona. El darrer reconeixement de la matinal ha estat als agents de la Guàrdia Urbana que s'han  jubilat durant l'any.

Així mateix, durant l'acte s'ha reconegut tres ciutadans per la seva col·laboració amb la Guàrdia Urbana. Concretament, han rebut aquest reconeixement Lucía de Frías, «per la seva col·laboració amb la Unitat de Mediació de la GU i en l’evacuació dels afectats per l’incendi d’un edifici»; Simón Sas, de la Unitat de Treball Social de l’Hospital de Santa Tecla, «per la seva predisposició, bon tracte i col·laboració amb la GU en tots els casos de persones sense sostre que han necessitat atenció sanitària especial», així com Adolfo García, «per la seva especial col·laboració en la detenció de l’autor d’un robatori amb força». 

Festivitat Guàrdia Urbana Tarragona
Imatge d'alguns dels guardonats per la Guàrdia Urbana durant l'acte de celebració del 162è aniversari del cos policial. | Àngel Ullate

L'alcalde Pau Ricomà, que ha tancat l'acte, ha felicitat els membres de la Guàrdia Urbana per la seva tasca diària i ha emfatitzat la seva voluntat que la policia sigui «propera al ciutadà, ferma i alhora continguda en les seves actuacions. Un model d'actuació en el qual s'emmirallin joves i grans». Ricomà també ha destacat que el treball de proximitat «és un element fonamental per copsar de primera mà la realitat de cada barri i les preocupacions dels seus veïns». També ha destacat l'elevat grau de coordinació existent entre els cossos policials que operen a la ciutat i, en aquest sentit, ha posat com a exemple la recent estrena del dispositiu Vibio a la Part Alta.