Santa Tecla 2020: Entradeta Música i visita a la Casa de la Festa en imatges!

L'Ajuntament de Tarragona inicia les obres de rehabilitació de la Casa de la Festa

Les actuacions es dividiran en tres fases i tenen un pressupost de 50.000 euros

L'Ajuntament de Tarragona ha iniciat els treballs de reparació i reforma de la Casa de la Festa, segons ha anunciat la consellera de Cultura i festes, Inés Solé. En aquest sentit, els treballs, pressupostats en uns 50.000 euros, han de solucionar i posar punt final als desperfectes estructurals que pateix l'edifici des de fa anys, especialment a causa de les humitats.

Solé ha explicat que «la Casa de la Festa va entrar en funcionament l’any 2007 i ja des d’aquell moment ha anat patint desperfectes i, malgrat que s’han anat fent reparacions puntuals, mai hi ha hagut una intervenció completa per tal de minimitzar o evitar danys estructurals». Solé ha manifestat que «en els últims 15 anys no s’ha invertit en aquest equipament i ara, per primera vegada, es farà una inversió important».

La consellera de Cultura i Festes ha afegit que «després d'anys d'abandonament, cal una reforma integral i definitiva». En aquest sentit, a finals de l'any passat es va encarregar un estudi previ i la redacció d'un projecte de reforma integral de l'edifici. L'encàrrec es va fer a l'arquitecte Pere Socias, que ha explicat que «volem arribar a l'arrel del problema endèmic de les humitats i acabar amb la problemàtica existent».

Un projecte dividit en tres fases

El projecte està dividit en tres fases, la primera de les quals consisteix en estudis previs sobre l'estat actual de l’edifici, descripció i estudi de les patologies derivades i descripció i revisió dels sistemes d’instal·lacions d’audiovisuals, clima i il·luminació. En la segona fase es faran les obres de reparació i reforma de la Casa de la Festa. La tercera fase, que es farà l'any 2023, preveu la redacció del projecte de redistribució i museïtzació de l’espai. 

Les intervencions que es faran han de posar punt final a les deficiències que presenta la Casa de la Festa. En aquest sentit, es faran actuacions per acabar amb les humitats i la manca de ventilació, així com es farà una reubicació dels lavabos i l'ampliació de la porta d'accés a la sala d'audiovisuals.

L'objectiu de la Conselleria de Cultura i Festes treballa amb l'objectiu de reobrir la Casa de la Festa en les millors condicions aquest estiu, de dijous a dissabte.