Imatge d'un partit del Circuit Pretemporada Movistar celebrat l'any 2018 al Palau d'Esports de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona vol reobrir el Palau d'Esports amb la Lliga Catalana ACB

La cita portaria a la capital tarragonina equips com el Barça, el Joventut i el Bàsquet Manresa

L'Ajuntament de Tarragona té la voluntat de reobrir el Palau d'Esports de l'Anella Mediterrània amb un gran esdeveniment esportiu, concretament de bàsquet. Aquest dimecres, la consellera de la presidència, Laura Vilagrà, visita el recinte esportiu per escenificar el traspàs oficial amb el consistori tarragoní que es va tancar el passat mes de març.

La cita escollida és la Lliga Catalana ACB de bàsquet, que es disputaria el mes de setembre i que comptaria amb la participació assegurada del Barça, el Joventut i el Manresa. En aquest sentit, caldrà veure si hi haurà algun representant més, ja que l'Andorra s'està jugant el descens, mentre que el Girona de Marc Gasol i el Lleida, equips de LEB Or, lluitaran per ascendir a la lliga ACB.

Així, a falta d'equips de la ciutat a la màxima categoria del bàsquet espanyol, els aficionats tarragonins a l'esport de la cistella podran gaudir d'alguns dels millors conjunts de l'ACB de l'actual temporada.

La Federació Catalana confirma converses per la celebració de la Lliga Catalana a Tarragona

Fonts consultades de la Federació Catalana de Basquetbol no han donat per tancada la celebració de la Lliga Catalana ACB a Tarragona, però sí que han reconegut que hi ha converses obertes. En aquest sentit, l'Ajuntament de Tarragona ja té partida pressupostària per abonar el cànon corresponent, ja que en el plenari del passat mes de març es van aprovar 125.000 euros per a esdeveniments esportius.

Ara com ara, encara no hi ha dates confirmades, però tot apunta que la cita se celebraria el pròxim mes de setembre. En aquest sentit, però, les fonts consultades de la Federació Catalana de Basquetbol han explicat que caldrà esperar a l'Assemblea de l'ACB per acabar de definir les dates. Així mateix, cal tenir en compte que entre l'1 i el 18 de setembre se celebra l'Eurobasket.

El precedent: Circuit Pretemporada Movistar, l'any 2018

Si s'acaba confirmant la celebració de la cita al Palau d'Esports suposaria el retorn del bàsquet ACB a l'equipament, ja que l'any 2018, de la mà de l'Associació Deportiva Torreforta, es va celebrar el Circuit Pretemporada Movistar, amb la participació d'equips com el Baskonia, el Tenerife o el Breogán. Des de llavors, el recinte no ha acollit cap esdeveniment esportiu de rellevància.

Cal recordar que el Palau d'Esports va ser construït per la Generalitat de cara als Jocs Mediterranis, amb una inversió de gairebé 20 milions d'euros. Durant la cita olímpica de l'estiu del 2018 va acollir la competició d'handbol. En aquest sentit, el recinte no compta amb el parquet instal·lat ni amb les graderies supletòries que estaven previstes en un primer moment.

Durant molts mesos, el Palau d'Esports es va fer servir com a punt de vacunació massiu contra la Covid-19, que va tancar el passat 31 de març.