Imatge dels jardins del parc de l'Amfiteatre de Tarragona

Els pressupostos participatius de Tarragona invertiran 100.000 euros a cadascun dels cinc grans districtes

Les propostes i la votació aniran a càrrec de la pròpia ciutadania | Les àrees són Nord, Llevant, Pinent, Eixample i Centre

Els pressupostos participatius de l'Ajuntament de Tarragona per aquest 2021 comencen a caminar. La iniciativa s'orienta a finançar projectes directament proposats i decidits per la ciutadania, i per potenciar la participació de la ciutadania i les entitats en la presa de decisions, i en el cas de la capital suposaran inversions  per valor de 500.000 euros abans de la ciutat.

El consistori ha anunciat que aquesta partida es dividirà de forma equitativa entre els cinc grans districtes  de la ciutat: Nord, Llevant, Ponent, Eixample i Centre, amb un repartiment de 100.000 euros per destinar en cadascun d'ells. Amb aquests pressupostos participatius, el format és clar: són els ciutadans, les entitats  o associacions qui fan les propostes  concretes d'inversió a l'Ajuntament, i qui després votaran entre aquestes possibilitats  per tal de decidir cap a quines actuacions concretes van aquests 500.000 euros totals. Les inversions  pressupostades han de ser, sempre i sense excepcions, de competència municipal.

Les inversions han de ser de competència municipal i es repartiran entre els cinc grans districtes de Tarragona

L'Ajuntament ha recurdat que entre aquestes possibilitats es troben rehabilitacions, reformes de mobiliari o equipaments tarragonins, construcció de petits edificis per a finalitats municipals o millores en els espais públics, entre moltes altres opcions. Cal que els ciutadans que facin les propostes  a través d'aquest portal web siguin majors de 16 anys i estiguin empadronats a la ciutat, i que les entitats o associacions  que també ho facin formin part del registre municipal.

El termini  per presentar aquestes propostes per als pressupostos participatius acaba el pròxim 12 de maig, la votació  de les opcions tindrà lloc al mateix lloc web entre els dies 1 i 30 de juny i el resultat  definitiu del procés s'anunciarà en públic el dia 8 de juliol.