Imatge d'arxiu de l'Amfiteatre de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona preveu reobrir l'Amfiteatre en dues setmanes

Així ho ha afirmat aquest dimecres el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, en una entrevista a Tarragona Ràdio

La reobertura de l'arena de l'Amfiteatre de Tarragona podria produir-se en poques setmanes, concretament durant el mes d'agost. Així ho ha assegurat aquest dimecres el conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo. En una entrevista a Tarragona Ràdio, Pinedo ha assenyalat que «esperem que en 15 dies es pugui obrir».

Cal recordar que en els darrers mesos s'han fet diverses actuacions per fer de l'Amfiteatre un espai segur per als visitants, tancat des de l'any 2019. Les darreres obres que s'estan realitzant han començat aquesta setmana i tenen l'objectiu de fixar la roca mare. 

Concretament, s'ancoraran els blocs inestables a la roca mitjançant unes barnilles passats i se segellaran les esquerdes i cavitats perimetrals amb morter de calç. Amb aquest sistema, també s'impedirà que l'aigua de la pluja incideixi al monument.

Pinedo assegura que aquesta és una actuació d'urgència i ja mira a un futur a llarg termini

Hermán Pinedo ha remarcat que aquesta és «una actuació d’urgència»  i que, més endavant, «caldrà fer molt més si es vol garantir un espai en plenes condicions de cara al futur». En aquest sentit, ha explicat que un dels objectius a llarg termini és una actuació que «dibuixi com volem mostrar i ensenyar l’Amfiteatre en el futur».

En aquest sentit, ha afegit que aquest futur projecte ha de mostrar «com era realment el monument durant l’època romana amb la màxima fidelitat que ens sigui possible, a través de posar en relleu les entrades i sortides», així com «l’aspecte original de l’arena amb la màxima fidelitat a l’original».