Imatge de la muralla romana de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona repara prop d'un miler de deficiències a la muralla romana

Els treballs s'han executat en dos trams del monument, el Fortí Negre i la Rambla Vella, amb una inversió de 40.000 euros

L'Ajuntament de Tarragona ha fet fins a 854 actuacions en el marc d'un programa de prevenció i manteniment de la muralla romana. En aquest sentit, s'ha actuat en dos trams del monument —el 6 i el 7, Fortí Negre i Rambla Vella—, on arran d'una inspecció tècnica s'havien detectat 927 patologies de diferent nivell de risc, tant per a la conservació de la muralla com per a la seguretat de les persones.

De les patologies detectades al monument romà, 708 es van localitzar al tram del Fortí Negre, mentre que les 219 restants, al de la Rambla Vella. En aquest sentit, el consistori va executar els treballs per sanejar murs, segellar fissures i esquerdes o retirar vegetació, entre altres, durant els mesos d'agost i novembre de l'any passat. Aquestes 854 actuacions han suposat una inversió aproximada de 40.000 euros.

«El tram entre el Fortí Negre i la Rambla Vella és molt més segur que fa un any»

El conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha destacat que «ara, el tram entre el Fortí Negre i la Rambla Vella és molt més segur que fa un any, així que podem dir que les actuacions han estat un èxit». Pinedo ha afegit que «l'objectiu és fer un repàs de l’estat de tota la muralla romana, donant solució a aquelles patologies que es trobin, i reduir així, el risc de pèrdua patrimonial del monument».

En aquest sentit, també ha destacat, que «volem ser proactius davant del patrimoni històric i aquesta és la manera d’anticipar-nos als problemes abans que succeeixin». Pel que fa als següents passos, s’està treballant en la implementació del programa als trams que van de l’1 al 6, és a dir, a la resta de la muralla romana, amb una inversió aproximada de 160.000 euros.

D'altra banda, el conseller de Patrimoni ha explicat que la licitació per a la rehabilitació de la façana del Pretori es farà en poques setmanes. En aquest sentit, l'actuació preveu una inversió superior als 900.000 euros.