Xiquets de Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona estudia possibles excavacions al subsòl de l'antic local dels Xiquets

L'edifici del carrer de Santa Anna podria amagar restes romanes i medievals | El projecte no arrencaria, en cap cas, abans de 2022

L'Ajuntament de Tarragona no descarta que, sota l'antic local dels Xiquets  al carrer de Santa Anna, hi puguin existir restes arqueològiques d'origen romà o medieval que a data d'avui encara romanen amagades  i desconegudes. Segons avança el 'Diari Més', el consistori estudia la possibilitat de fer excavacions  al solar tan bon punt acabin les obres per garantir la seguretat de l'immoble, tancat des de l'abril de 2018 per un «risc greu d'esfondrament» a la seva estructura.

L'Ajuntament no contempla en cap cas les excavacions com una urgència, i té clar que l'estudi sobre el subsòl  de l'edifici històric no començaria en cap cas abans del 2022. La intenció, però, sí que és engegar els treballs  abans de la finalització del mandat actual —que expira a mitjans de 2023— per tal d'esclarir si certament es confirma aquesta sospita  de gran valor patrimonial. El fet que el local se situï, simultàniament, sobre l'antic Fòrum provincial romà i sobre l'antic Call Jueu, fa pensar que les possibilitats de trobar restes de valor són fundades.

Els Xiquets de Tarragona van quedar sense poder fer ús d'aquest històric local ara fa tres anys, a l'abril de 2018, i després d'un llarg parèntesi la seva nova seu provisional s'ubicarà en un local cedit per l'Ajuntament al carrer de Sant Llorenç.