Camp de futbol La Floresta

L'Ajuntament de Tarragona substituirà el mur perimetral del camp de futbol de la Floresta

El CD La Floresta fa anys que denuncia que hi ha zones amb els murs caiguts | La conselleria d'Esports ha canviat recentment la caldera i tots els vestidors tenen ja aigua calenta

 

L'Ajuntament de Tarragona substituirà el mur perimetral del camp de futbol municipal de la Floresta i acabarà d'aquesta manera amb la imatge que ofereix actualment aquest equipament, amb diverses parts del mur caigudes, protegides ara amb tanques i xarxes. El pas del temps ha afectat l'estadi, construït pels veïns del barri l'any 1973, que té un estat precari en algunes zones del mur perimetral.  

 

Aquesta era una llarga reivindicació tant del CD La Floresta, club usuari de l'equipament, com de l'AVV La Floresta, que fa anys que denuncien el precari estat de la instal·lació i el potencial perill pels usuaris de la mateixa. La satisfacció per aquesta notícia ha arribat a totes les instàncies del club, des de directius a jugadors, entrenadors i pares, així com també al barri, que asseguren que «ja era hora».

 

 

Així mateix, fa pocs dies, la conselleria d'Esports del consistori tarragoní va substituir la caldera d'aigua calenta dels vestidors antics, un fet que a partir d'ara permet que tots els usuaris del camp de futbol puguin dutxar-se amb aigua calenta. Fins ara, només hi havia aigua calenta a les dutxes dels quatre vestidors nous. El president del CD La Floresta, Pablo Pedro González, afirmava a través de les xarxes socials la seva satisfacció: «Ja tenim aigua calenta després de dos anys. Felicitats, Mary! Els meus jugadors ja es poden dutxar».

 

Aquestes actuacions, tant la substitució del mur perimetral com la substitució de la caldera, es van anunciar el passat mes de febrer per part de l'anterior govern municipal, que fins i tot va incloure una partida al pressupost de 2019 destinada a instal·lacions esportives per valor de 500.000 euros. Tot i això, l'execució d'aquestes millores arriba amb l'actual consellera d'Esports, María José López.

 

El club arranja els vestidors

Durant els darrers anys, el CD La Floresta ha realitzat diverses actuacions de millora i manteniment al camp de futbol municipal d'aquest barri de Ponent. Així, entre altres actuacions, realitzades pels directius i pares, han arranjat els vestidors antics, reparant els desperfectes i donant una mà de pintura a les parets. Altra actuació destacada va ser la instal·lació de seients a les graderies del camp de futbol municipal.

Camp de futbol municipal la Floresta
Imatge del camp de futbol municipal del barri tarragoní de la Floresta. | Antonio Ramos

Entre els anys 2016 i 2019, segons dades de la conselleria d'Esports del passat mes de maig, l'Ajuntament de Tarragona havia invertit unes 35.000 euros en actuacions diverses, com l'ampliació de la il·luminació artificial, reparacions al mur perimetral o la instal·lació de gas, entre altres. 

Des del club de Ponent s'assegura que la propera actuació que haurà d'afrontar la conselleria d'Esports en aquest equipament municipal serà la substitució, durant aquest mandat, de la gespa articial instal·lada fa 12 anys. El pas dels anys i l'ús bastant intensiu del camp de futbol ha fet que la superfície de gespa artificial s'estigui convertint en moqueta. El cost de canviar la gespa es xifra en uns 200.000 euros