Ajuntament de Tarragona.

Prop de 90 propietaris de TGN van perdonar part dels lloguers als locals comercials durant l'estat d'alarma

L'Ajuntament els subvencionarà amb fins a 500 euros | La decisió, clau per frenar l'allau de negocis tancats

Un total de 85 propietaris de locals comercials de Tarragona van perdonar part dels lloguers als seus arrendataris durant l'estat d'alarma per evitar que abaixessin la persiana i que tanquessin  els negocis. La mesura, impulsada i esperonada per la conselleria de Comerç de l'Ajuntament, té una altra cara de la moneda: el compromís de subvencionar  i bonificar a qui s'acollís a la mesura solidària.

La proposta ha tingut una bona resposta entre els propietaris i ha aconseguit salvar part d'aquests comerços  que, en cas d'haver de pagar íntegrament els lloguers dels mesos perduts, no haurien tingut prou recursos per mantenir-se oberts  a dia d'avui. L'ajut a cada propietari és d'un màxim de 500 euros i en cap cas superarà el 50% de les pèrdues.

Premiar els propietaris 'solidaris': l'as a la màniga de l'Ajuntament per frenar l'escabetxina de comerços

En total, la conselleria de Comerç  destinarà més de 37.000 euros a aquests ajuts de nova creació «per als propietaris de locals comercials que, solidàriament i amb responsabilitat, van negociar amb els seus inquilins els contractes de  lloguer» en els mesos més complicats, ha agraït la consellera de Comerç, Mary López. Els beneficiaris han hagut de demostrar exhaustivament l'acompliment de tots els requisits.

En paral·lel, López també ha anunciat l'obertura d'una altra  línia de subvencions a comerços de la ciutat en clau de pèrdues  econòmiques provocades per l'emergència sanitària i l'estat d'alarma. En aquest cas, els ajuts oscil·laran entre els  250 i 350 euros en funció de la superfície del local. Encara es troben, però, en fase de tramitació.