L'Ajuntament de Tarragona suspèn l'aprovació definitiva del pla de Parcel·les Iborra per millorar el projecte

Es modificarà la connexió amb la Vall de l'Arrabassada, prevista inicialment amb escales i que es farà finalment amb pendent

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Tarragona celebrada aquest passat divendres va suspendre l'aprovació definitiva del projecte d'urbanització del PA-102 Parcel·les Iborra, redactat pels serveis tècnics municipals, per raó de «defectes esmenables». D'aquesta manera, el projecte d'urbanització acumularà en poc dies un any de retard sobre la data fixada per l'anterior regidor d'Urbanisme, Josep Maria Milà.

 

Aquestes actuacions en la zona, ubicada prop de l'Ermita de la Salut, fa més d'una dècada que es persegueixen i suposaran la  implantació de la xarxa de clavegueram, aigua corrent i millores en els accessos. Així, la zona comptarà amb nou carrers, quatre dels quals ja existeixen. Així mateix, segons recull el projecte, es podran construir un mínim de cinquanta habitatges.

 

 

El pressupost de tots aquests treballs s'enfila als 3,16 milions d'euros, que hauran d'assumir entre tots els propietaris de les finques. Precisament, els petits propietaris  s'han queixat del cost que els suposarà el desenvolupament del projecte, uns 40.000 euros de mitjana.

 

Tot i que els propietaris més petits han presentat al·legacions pel cost que suposarà a cadascun d'ells, aquesta suspensió no té a veure amb aquestes. En concret, des de l'Ajuntament de Tarragona s'ha informat que aquesta suspensió servirà per millorar el projecte. En concret es tracta del vial que connecta la urbanització PA 102 Parcel·les Iborra amb la Vall de l'Arrabassada, que estava previst amb escales i que, finalment, es farà en pendent, que es considera una millor solució.

 

Xavier Puig: «Un guany molt gran al barri»

El conseller de Territori de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, ha manifestat que «el nou equip de govern, sempre amb les converses mantingudes amb els tècnics municipals, considera que per molt poc cost econòmic, es produeix un guany molt gran al barri, si el vial que connecta amb la Vall de l'Arrabassada es fa en pendent i no amb escales».

Xavi Puig ERC Taragona
El conseller de Mobilitat, Xavi Puig, en una imatge d'arxiu. | Cedida

En aquest sentit, Puig ha explicat que «això suposarà més accessibilitat i millorarà la mobilitat i seguretat al barri, perquè no dependrà d'una sola entrada sinó que en tindrà dues. A més, tampoc dependrà del desenvolupament del Pla de Millora 13b, que és el del costat».

 

Per últim, el conseller de Territori ha assegurat que «per a nosaltres és un emplaçament de màxima prioritat i és rellevant fer la feina amb qualitat. Vetllar perquè els nous sectors estiguin degudament connectats amb la ciutat de l'entorn és fer un urbanisme amb qualitat».